Wild zwijnhaasjes met pappardelle

Speciaal in het wildseisoen: wildzwijnhaasjes op z’n Italiaans. Een authentiek Toscaans recept van wild zwijn met een saus op basis van sherry en een mooie wildfond – uiteraard ook te halen bij Slager Ben – voor 4 personen.
Wild zwijn van Ben is afkomstig van de Veluwe, de jachttijd is van juli tot eind februari. Het vlees in de slagerij is van vrouwelijke dieren tot ca. 60 kg en overlopers. Dit betekent dat u alleen vlees krijgt met een fijne wildsmaak die niet afvlakt of te sterk is.

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien – in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook – klein gehakt
  • 50 gram zongedroogde tomaten – in stukjes
  • 500 gram wild zwijnhaasjes in reepjes van 1 cm dik
  • 2 el bloem
  • 250 ml wildfond
  • 100 ml sherry
  • 100 ml slagroom
  • 2 el verse salieblaadjes
  • 100 gram zwarte olijven – in schijfjes

Bereiden

Bak het spek krokant in de olie. Voeg de ui, knoflook, en gedroogde tomaat toe en bak 5 minuten mee. Bestrooi de reepjes wildzwijn met zout en peper en de bloem en bak ze mee met het spek en de uien tot het vlees begint te kleuren. Schenk de wildfond, de sherry en de room in de pan (koude vloeistoffen langs de warme rand van de pan schenken.)

Voeg de salie en de olijven toe en roer tot de saus begint te binden. Laat alles nog 5 minuten op een laag vuur pruttelen. Bestrooi met verse salieblaadjes. Serveer het vlees met verse pappardelle.