Ingrediënten

  • 1 kilo ossenhaas (aan een stuk)
  •  rol bladerdeeg (vers, uit de koeling – 270 gram*)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 takje tijm (vers)
  • 100 ml witte wijn
  • 12 plakken Heuvelrugham
  • 2 eigeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  2. Dep de ossenhaas droog, bestrooi met peper en zout.
  3. Verhit ruim roomboter en olie in de braadpan en bak de ossenhaas heel kort rondom aan zodat de buitenkant net aangebraden is en de binnenkant nog rauw. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  4. Snij de champignons heel fijn in kleine blokjes. Of draai fijn in de keukenmachine
  5. Verhit opnieuw een beetje olijfolie en wat roomboter in een pan en bak de champignons samen met een takje tijm tot ze zacht zijn.
  6. Breng de champignons op smaak met peper en zout en schenk de witte wijn erover.
  7. Laat dit nu ca. 10 minuten zachtjes pruttelen tot de wijn geabsorbeerd is door de champignons en het mengsel niet meer vochtig is.
  8. Neem twee grote stukken huishoudfolie en rol daar de bladerdeeg over uit.
  9. Verdeel hierover de plakken Heuvelrugham, daaroverheen smeer je de helft van de champignons en daarop zet je de ossenhaas. Verdeel over de ossenhaas de rest van de champignons.
  10. Gebruik de folie om alles op te rollen en draai aan de uiteinden om alles zo strak mogelijk te krijgen.
  11. Zet dit nu voor minimaal 30 minuten tot 24 uur in de koelkast om op te stijven.
  12. Klop het eigeel , haal daarna het huishoudfolie los en besmeer de bovenkant van de beef wellington met het eigeel.
  13. Bak de beef wellington nu ca. 30 minuten

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This