Tips voor het bereiden van een super malse dry aged beef
Dry aged beef is vlees dat tussen de 21 en de 120 dagen heeft gerijpt. Daardoor is het extra mals en heeft een intense smaak. Slager Ben is één van de weinige slagers in de regio die dry aged beef in een speciale kast in de winkel laat rijpen en ter plaatse vers voor u afsnijdt. Hij verkoopt dry aged entrecôte, ribeye, côte de boeuf, T-Bone steak en biefstuk. Laat u verrassen door deze smaaksensatie van dry aged beef.
Hoe bereidt u dry aged beef?
Zet een braadpan op een matig matig vuurtje. Zet het vuur vooral niet te hoog, want het vlees heeft door rijping een deel van het vocht verloren. Op een te hoog vuur, ‘slaat het vlees door’ en wordt het taai.
- Verhit een klont roomboter in de pan
- Als de boter bruin is, schroei je de beef aan beide zijden dicht
- Laat de beef langzaam rosé worden
Meer weten over dry aged beef? Ga dan naar de speciale pagina met meer uitleg. Of vraag het Slager Ben zelf!