Tips voor het bereiden van een super malse dry aged beef

 

Dry aged beef is vlees dat tussen de 21 en de 120 dagen heeft kunnen rijpen. Het vlees is door de rijping een extra mals en smaakt intens. Slager Ben is één van de weinige slagers in de regio die dry aged beef in de speciale kast bij hem in de winkel laat rijpen en ter plaatse vers voor u afsnijdt. Hij verkoopt dry aged entrecôte, ribeye, côte de boeuf, T-Bone steak en biefstuk. Laat u verrassen door deze smaaksensatie van dry aged beef.

 

Hoe bereidt u dry aged beef?

 

Zet een braadpan op een matig matig vuurtje. Zet het vuur vooral niet te hoog, want het vlees heeft door rijping een deel van het vocht verloren. Op een te hoog vuur, ‘slaat het vlees door’ en wordt het taai.

  1. Verhit een klont roomboter in de pan
  2. Als de boter bruin is, schroei je de beef aan beide zijden dicht
  3. Laat de beef langzaam rosé worden

Meer weten over dry aged beef? Ga dan naar de speciale pagina met meer uitleg. Of vraag het Slager Ben zelf!

Pin It on Pinterest

Share This