Ingrediënten
• 4 haaskarbonades
• 0,5 kopje cognac
• 50 gram boter
• 1 theelepel geraspte citroenschil
• 2 theelepels verse gesneden tijm
• 2 appels (Granny Smith)
Bereidingswijze
Vraag ons om het vet en de pezen van het vlees te verwijderen. Besprenkel het vlees met de helft van de cognac, citroenrasp en zet het minstens een uur in de koelkast. Smelt de boter en voeg de rest van de cognac, citroenrasp en de tijm toe. Schil de appels en verwijder het klokhuis. De appels in 8 partjes snijden en toevoegen aan de boter. Bak de appels mee tot ze zacht zijn. Zet het vuur hoger en laat de appels licht karamelliseren onder voorzichtig roeren. Voeg eventueel nog wat extra cognac of citroenschil toe. Bak het vlees op matig vuur ca. 5 minuten per kant tot het goed gaar is.
Serveer het gerecht met de warme appels en garneer het geheel met reepjes citroenschil. Heerlijk met verse worteltjes en krieltjes.