Kipdijen met fris zure uien uit de oven: Een makkelijk recept waarbij de ui lekker carameliseert.

Ingrediënten

• 500 g kippendijen zonder been
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• ½ theelepel versgemalen zwarte peper
• 1 zoete ui, gesnipperd
• 250 ml witte wijn
• 1 blaadje laurier
• 1 kaneelstokje
• 1 eetlepel honing
• 2 eetlepels boter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Dep de dijen droog met keukenpapier en meng ze met de knoflook, 1 theelepel grof zeezout en de peper. Nu doet u de ui met de wijn, het laurierblad, het kaneelstokje en een snufje zout in een steelpannetje en breng het aan de kook.

Laat het mengsel 15 tot 20 minuten inkoken tot de meeste vloeistof verdwenen is.

Dan roert u er de boter en de honing er doorheen.

Smeer het mengsel over de kipdijen en zorg dat alles goed bedekt is.

Doe de dijen, de uienmengeling en alle sappen op een met folie of bakpapier beklede bakplaat. Bak 25 minuten tot de kip doorbakken is en de uien boterzacht en gekaramelliseerd zijn.

Tip van Slager Ben

Dit recept is natuurlijk ook lekker op de BBQ!
En als bijgerecht kunt u denken aan een frisse salade of gekarameliseerde wortelen.

Pin It on Pinterest

Share This