Eigenlijk is het helemal niet moeilijk om een sappige rosbief te maken. Maar je moet wel even weten hoe het moet. Slager Ben geeft je hieronder de braadinstructie. het geheim zit hem in de combinatie van braden en verder garen in de overn op lage temperatuur.

 

Wat heb je nodig?

  • stuk rosbief
  • roomboter en/of olijfolie
  • peper en zout
  • vleesthermometer

Bereiding

  • laat het vlees een uur van te voren op kamertemperatuur komen
  • verwarm de oven voor op 100°
  • bestrooi met peper en zout
  • doe een flinke klont roomboter in de pan eventueel in combinatie met een scheutje olijfolie
  • laat de boter/olie goed heet worden
  • braad de rosbief rondom lekker bruin
  • doe de rosbief in een ovenschaal
  • steek de thermometer zo in het vlees dat deze de temperatuur midden in de rollade meet
  • de rosbief is gaar als de temperatuur in het midden 45°C is op de thermometer
  • laat de rollade even rusten voor je hem aansnijdt

Pin It on Pinterest

Share This