Hamburgers doen het altijd goed op de bbq, zeker als je genoeg tijd wilt overhouden om met je gasten door te brengen of voor een snelle maaltijd doordeweeks op een mooie zomeravond.

Ingrediënten 

  • 4 Hamburgers van 100% puur rundvlees
  • 1 Rode ui in ringen
  • 4 Plakjes cheddar kaas
  • 1 tomaat in plakjes
  • 4 blaadjes sla -ijsberg of botersla
  • 8 schijfjes zoet-zure augurk
  • 8 reepjes uitgebakken bacon
  • 4 broodjes
  • ketchup
  • mayonaise
  • 4 maiskolven

Bereiden

  • steek de barbecue aan
  • wikkel de maiskolven in aluminiumfolie
  • leg de maiskolven on folie op de kooltjes
  • leg de hamburgers op de grill als de houtskool gloeit
  • bak aan elke zijde ca 2 minuten
  • leg de uienringen op de hamburgers met een plakje cheddar erop
  • doe de deksel op de barbecue tot kaas gesmolten is
  • snijd de broodjes open, doe de sla er op
  • leg de hamburgers, de tomaat, augurk en de bacon op de broodjes
  • ketchup en mayonaise naar smaak

Combinatie

Deze hamburger gaat uitstekend samen met een gepofte aardappel van de barbecue en een frisse salade.

Meer recepten of inspiratie over BBQ?

Voor meer recepten op de bbq klik je hier om deze te bekijken.
Wil je meer inspiratie voor de BBQ, ga dan naar onze speciale pagina over BBQ.

Pin It on Pinterest

Share This