Een zomers recept voor kip op de bbq met de verrassende combinatie van ketjap,  provinciaalse kruiden en pindasaus.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • Provinciaalse kruiden – vers of gedroogd
  • Twee teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiden

  • Mix de ketjap, olie, de knoflook en de provinciaalse kruiden in een kom
  • Leg de kipfilets in de marinade
  • Laat de kipfilets 2 uur marineren in de koelkast
  • Steek de barbecue aan
  • Als de houtskool mooi gelijkmatig gloeit: kipfilet op de barbecue
  • Gril de kip aan beiden zijden tot vlees gaar is

Lekker met gegrilde groenten, Roseval aardappeltjes met zeezout en rozemarijn uit de oven en pindasaus.

Meer recepten of inspiratie over BBQ?

Voor meer recepten op de bbq klik je hier om deze te bekijken.
Wil je meer inspiratie, ga dan naar onze speciale pagina over BBQ.

Pin It on Pinterest

Share This