Buffetten
voor grote groep gasten bij u thuis of op de zaakBuffetten uit de keuken van Ben
Voor een smakelijk en makkelijk diner bij u thuis heeft slager Ben een aantal buffetten samengesteld. Voor de fijnproevers een bourgondisch buffet met, onder andere, de klassieker kalfssukade met Grand Verneur saus. Een beenhambuffet met frisse salades, een Italiaans buffet en het Buffet Slager Ben. Lees hieronder meer over de buffetten.
Topper voor het naseizoen:
het najaarsbuffet
Het najaar buffet van Ben bestaat uit specialiteiten die passen bij het naseizoen. Voor bij de borrel of als voorgerecht een charcuterie schotel met salami’s, rillettes en paté uit eigen slagerij. Voor het hoofdgerecht kunt u kiezen uit vijf soorten vlees: Boeuf Bourguignon, varkenshaas met paddenstoelenroomsaus, gekonfijte eendenbout, varken fillet met saus van morilles en wild peper. Daar kunt u uw favoriete bijgerecht bij zoeken.
Het najaarsbuffet
- Charcuterie schotel met specialiteiten uit eigen keuken zoals salami, Heuvelrug ham, Spaanse Duroc ham en droge worstjes
- Stoofperen en appelcompote
- Frans landbrood
- Paté met uien konfijt uit eigen keuken
- Rillettes van eend uit eigen keuken
Vlees
- Boeuf Bourguignon
- Varkenshaas in paddenstoelen roomsaus
- Gekonfijte eendenbout
- Varkens filet met morilles saus
- Wild peper
Bijgerechten
- Witlof met ham en kaas
- Rode kool met appel
- Aardappel gratin
- Aardappel puree
- Franse zuurkool met aardappels
Voor 15 tot 20 personen twee soorten vlees en twee bijgerechten
voor 20 tot 30 personen drie soorten vlees en twee bijgerechten
Voor 30 of meer personen vier soorten vlees en drie bijgerechten
Prijs € 23,50 per persoon. (Vanaf 15 personen inclusief: borden, bestek, servetten en… de afwas!)
Bourgondische buffet: genieten van klassiekers
Het bourgondische buffet laat u kiezen uit verschillende vlees- en bijgerechten waaronder een echte klassiekers als varkenshaas met champignonroomsaus en kalfssukade met grand veneursaus. Grand veneursaus maakt Ben op basis van wildfond van het huis: vol van smaak met zoete tonen om de kalfssukade mooi te complementeren.
Vlees
- Varkenshaas in champignonroomsaus
- Gebraden zalm in dillesaus
- Gegrilde kipfilet in Oosterse kerriesaus
- Witvis in witte wijnsaus
- Kalfssukade in grand veneursaus
Bijgerecht
- Huzarensalade met rosbief, fricandeau, rauwe ham en beenham met asperges
- Witte rijst
- Gebakken aardappelpartjes
- Aardappel gratin
- Twee soorten groenten van het seizoen
- Verse rauwkostsalades met groenten van het seizoen
- Wit en tarwe stokbrood rwe)
voor bij de borrel:
- Plank met charcuterie van salami’s, hammen en paté uit eigen keuken
- Wit en tarwe stokbrood
- Ambachtelijke kruidenboter
Prijs € 21,50 per persoon. Vanaf 15 personen inclusief: borden, bestek, servetten en de afwas

Beenhambuffet
- Beenham in plakken
- Huzarensalade luxe met vleeswaren zoals parmaham en Italiaanse salami
- Cumberland- of knoflooksaus
- Rauwkostsalades met groenten van het seizoen
- Wit en tarwe stokbrood
- Ambachtelijke kruidenboter
Prijs € 14,50 per persoon (Vanaf 25 personen inclusief borden, bestek, servetten en de afwas. Meerprijs bij minder personen in overleg)

Het Italiaanse Roma Buffet
- Varkenshaasmedaillons met Italiaanse Stroganoffsaus
- Lasagne
- Tagliatelle
- Italiaanse rauwkost
- Gepocheerde zalm uit eigen keuken
- Garnalen
- Pesto boter
- Carpaccio met Parmezaanse kaas
- Pastasalade met tonijn
- Salade met tomaat, mozzarella en rucola
- Parmaham met meloen
- Italiaans brood
- Vers fruit
Prijs € 16,50 per persoon (vanaf 40 personen)

Buffet Slager Ben
Het buffet Slager Ben is een basisbuffet – voor 10 of meer personen -met de volgende specialiteiten:
- Huisgemaakte koude schotel
- Gevulde eieren
- Tomaatjes gevuld met eiersalade
- Hamrolletjes met asperges
- Paté uit eigen keuken
- Verse groenten en fruit
- Rauwkostsalade
- Cocktailsaus
- kruidenboter
- Stokbrood
- Gepocheerde zalm
Prijs : € 14,50 per persoon (vanaf 15 personen)


OVER SLAGER BEN
Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag 08:30 - 18:00 uur
Zaterdag 07.00 - 16.00 uur
BESTELLINGEN
WEBSHOP