Wat heb je nodig?
- 1 appel
- 500 gram verse zuurkool
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadje
- 1 kruidnagel
- 10 jeneverbessen
- 1 blik gekonfijte eendenbouten (4 stuks) (slager Ben)
- 85 gram roomboter
- 200 gram gerookte spekblokjes (slager Ben)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 200 gram shi take paddenstoelen, fijngesneden
- 50 ml witte wijn
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 150 ml jus de veau (slager Ben)
- 1 eetlepel truffeltapenade
Bereiding
- Schil de appel en snijd in blokjes en leg met de zuurkool in een pan.
- Voeg 350 ml water, 3 takjes tijm, de laurierblaadjes, 1 kruidnagel, de jeneverbessen en 50 gram boter toe.
- Breng aan de kook, zet de deksel op de pan en laat het ongeveer 30 minuten op laag vuur staan. Breng op smaak met zout en peper
- Verhit intussen een droge koekenpan. Bak de spekblokjes op halfhoog vuur krokant.
- Voeg de ui, paddenstoelen en 25 gram boter toe en bak alles op hoog vuur goudbruin.
- Voeg de witte wijn en peterselie toe en kook het vocht in 2 minuten in
- Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Led de eendenbouten in een ovenschaal en bak ca. 20 minuten in de oven. Verwarm de jus de veau met uitjes met de truffeltapenade in een steelpan.
- Schep de zuurkool op de borden en verdeel het paddenstoelmengsel eromheen. Leg de eendenbouten op de zuurkool en serveer met de saus en lekkere verse aardappel puree.
Geniet ervan!