BEN  SLAGER

 

Een culinaire liefhebber en een meester in het genieten van lekker koken, eten en een goed glas wijn. Zo omschrijft Ben zichzelf. Daarnaast is hij vooral een slager met veel passie voor het vak waarin hij inmiddels 20 jaar ervaring heeft. Zijn liefde voor het slagersambacht wordt geboren als hij op zijn 15e bij slager Klaas van Zijl aan de Kampweg in Doorn op zaterdagen start als schoonmaker. Na vijf jaar slagersvakschool leert hij de basis van het vak in de winkel aan de Kampweg, waar hij een aantal jaren werkt. Op gebied van catering, culinair bezig zijn en het runnen van een slagerij leert hij veel in zijn volgende betrekking bij Jan Dirk Zonderberg in Leusden. Als verkoper bij Delen, een groothandel in verse vleeswaren en groenten, verbreedt hij vervolgens zijn horizon en doet vier jaar lang veel productkennis op.  

Passie voor het slagersvak en voor elkaar

Toch bleef het slagersvak trekken en toen de slagerij aan de Kampweg in Doorn te koop kwam, hoefde Ben niet lang na te denken: op 1 april 2004 kocht hij de zaak. In 2007 komt Claudia in de zaak werken. Naast hun gezamenlijke liefde voor het slagersvak, blijken Ben en Claudia ook een passie voor elkaar te hebben! Inmiddels hebben zij een gezellig en druk gezin met drie kinderen: Joeri, Anne-Fleur en Laurens. Naast het runnen van het gezin, werkt Claudia 3 dagen per week in de winkel en doet verder nog heel veel achter de schermen. In 2015 wordt Claudia mede-eigenaar van de zaak. Samen een eigen bedrijf runnen, noemen zij allebei ‘hartstikke leuk en afwisselend.’

Vlees inkopen bij de boer en duurzaam werken

Vlees zelf inkopen bij de boer en zo duurzaam mogelijk werken, vinden Ben en Claudia het mooiste van het vak. “Wij willen zelf onze kwaliteit bepalen en dat kan alleen als je zelf een koe koopt en je eigen producten daarvan maakt. Wij streven daarbij naar zo min mogelijk ‘waste’. Je kan van één dier heel veel mooie producten maken.” Veel tijd om aan hobby’s te besteden, hebben Ben en Claudia niet. Naast het gezin, de zaak, en de inkoop cateren zij feestjes her en der op de Heuvelrug en in de zomer staat de agenda vol met barbecues. Wel maakt Ben regelmatig tijd vrij voor zijn grote hobby: kokkerellen met de mannenkookclub. Eén keer per maand kookt hij in een echte restaurantkeuken met 14 ‘kookgekken’ met verschillende achtergronden de mooiste gerechten. Natuurlijk, met een mooi glas wijn erbij.             

 

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

 

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag  08:30 - 18:00 uur

Zaterdag  07.00 - 16.00 uur

 

 

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

WEBSHOP

 

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This