Kalkoen

denk je aan kerst, dan denk je aan kalkoen

Kalkoen voor Kerst

Slager Ben heeft met Kerst drie bijzondere kalkoenen:

  • KellyBronze kalkoen uit het Zuid-Engelse Danbury
  • Elie Freslon kalkoen uit de Franse Vendee
  • Franse Label Rouge scharrelkalkoen

 

[add_foodpress_menu_item item_id=”3488″ ind_style=”two” ]

[add_foodpress_menu_item item_id=”4404″ ind_style=”two” ]

[add_foodpress_menu_item item_id=”4392″ ind_style=”two” ]

Traditioneel kerstdiner: gevulde kalkoen met cranberry compote

Stuffed turkey, oftewel gevulde kalkoen, is een traditioneel kerstgerecht, maar hoe bereid je zo’n enorme vogel? Ben heeft een geweldig recept voor gevulde kalkoen met zelfgemaakte cranberry compote voor uw bedacht.

Een smakelijk!

Klik hier voor het recept

Traditioneel Kerstdiner: gevulde kalkoen met cranberry compote

Stuffed turkey, oftewel gevulde kalkoen, is een traditioneel kerstgerecht, maar hoe bereid je zo’n enorme vogel? Ben heeft een geweldig recept voor gevulde kalkoen met zelfgemaakte cranberry compote voor uw bedacht.

Een smakelijke kerst!

Klik hier voor het recept

 

 

KellyBronze uit Engeland

De KellyBronze kalkoenen groeien op in de weilanden rondom Danbury in de Zuid-Engelse provincie Essex op ‘farms’ van de familie Kelly. Derek en Mollie Kelly en hun zoon Paul houden al meer dan 30 jaar kalkoenen. De bronskleurige KellyBronze zijn oude, langzaam groeiende landrassen die een goed leven leiden. Ze krijgen voer met veel granen, mais, vitaminen en mineralen en hebben alle ruimte om vrij rond te lopen in de weilanden. Oorspronkelijk was ’turkey’ vooral populair als het meest traditionele pronkstuk op het kerstmenu van de Engelsen: a turkey dinner, maar vanaf 1983 is KellyBronze het hele jaar door verkrijgbaar. De voeding, de natuurlijke leefwijze en de beweging in de natuur zorgen voor de bijzonder lekkere smaak van het kalkoenvlees van KellyBronze. Het vlees rijpt minimaal 7 dagen, zodat de smaak zich ultiem kan ontwikkelen. 

 

Elie Freslon uit de Franse Vendee

Kalkoenen uit de Vendee groeien op in de buitenlucht en met organische voeding. De streek staat bekend om oude tradities en de gespecialiseerde pluimveehouderijen. Op kleinschalige pluimveehouderijen, krijgen de dieren 100% plantaardige voeding zoals granen, eiwitten en zeealgen. Ze leven in kleine groepen in de buitenlucht en hebben een ruime huisvesting. Natuurlijk komen deze prettige leefomstandigheden de smaak van het vlees ten goede!

 

 

Franse Label Rouge scharrelkalkoen

De Label Rouge  is een rustiek ras met bronskleurige veren. De kalkoenen worden geselecteerd op hun langzame groei en de kwaliteit van het vlees. De Label Rouge kalkoenen leven het hele jaar door in de buitenlucht waardoor het vlees een ouderwets lekkere smaak heeft. Ze leven in weilanden met bomen, want de ze rusten graag in de schaduw. De kalkoenen leven in kleine groepen en hebben ook een stal met natuurlijk licht en veel ruimte. Behalve de voeding die ze in de natuur vinden, voert de boer ze bij met pure graansoorten die de smaak van het vlees verrijken.

 

Recept KellyBronze kalkoen

Wel graag een echte sappige kalkoen op tafel maar liever een eenvoudiger recept? De KellyBronze kalkoen is heel smaakvol van zichzelf en heel makkelijk te maken. Hoe? Oven op 180 graden, bestrooien met zeezout, vleesthermometer erin en in de oven! En nu maar wachten tot de overheerlijke geuren van gegrilde kalkoen de keuken vullen, terwijl u alle tijd hebt om de andere gerechten te maken.

Klik hier voor het recept.

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

 

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag  08:30 - 18:00 uur

Zaterdag  07.00 - 16.00 uur

 

 

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

WEBSHOP

 

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This