Kerst

lekker eten met familie en vrienden
 

Biologische kalkoen, gourmetten of reebiefstuk voor Kerst?

 

Het is tijd om ons te oriënteren op de feestdagen. Wat staat er op het kerstmenu? Een traditionele gevulde kalkoen, gourmetten of een kant en klaar kerstdiner van Slager Ben? U bestelt het op het laatste moment nog in onze winkel aan de Kampweg in Doorn of via e-mail op bestellingen@slagerben.nl.  

Op deze pagina vind u recepten, kersttradities en wetenswaardigheden om u inspiratie  te geven voor sfeervolle kerstdagen. Daarnaast vindt u braadinstructies voor een sappige rosbief, een KellyBronze kalkoen,

reebiefstukjes en recepten voor wild zwijnmedaillons, de perfecte gevulde kalkoen, fazant en patrijs.

Biologische kalkoen

Kiest u voor de kalkoen? Kijk dan bij onze recepten om er een prachtig diner van te maken.

 

 

 

De kerstmarkten op de Utrechtse Heuvelrug 

Op de gezellige kerstmarkten van de Utrechtse Heuvelrug komt u lekker in de ‘kerstspirit’ terwijl u originele kerstcadeaus koopt, ideeën op doet voor de decoratie van uw kersttafel en de laatste trends voor Kerst 2019 ontdekt. De leukste kerstmarkten in de buurt voor u op een rij.

Kerstfair Huis Doorn, donderdag 12 t/m zondag 15 december. Heerlijk kerstshoppen, inspiratie op doen voor de feestdagen en de kerststemming komen met drankje bij De Oranjerie op deze sfeervolle kerstmarkt. Met uw toegangskaart bezoekt u het voormalige woonpaleis van Keizer Wilhelm gratis tijdens de fair. Lees meer

Kerstplein op het historische kerkplein van Rijsenburg op zondag 8 december van 12.00 tot 17.00 uur. Op deze kerstmarkt in het sfeervolle Rijsenburg zijn gezellige kerstspulletjes te koop en kerstbomen. Kinderen kunnen een tochtje maken met paard en wagen en in de Sint Petruskerk is een Kerst Sing-In. Lees meer

Op zondag 15 en zondag 22 december is de kerstmarkt Winter Wonderland Zeist van 13.00 tot 18.00 uur in het centrum van Zeist vol met kerstartikelen, een ijsbaan, diverse kerstkoren en glühwein en warme choco in de Winter Wunderbar.  Lees meer

De Jaarlijkse kerstmarkt Driebergen is op vrijdag 13 december van 16.00 tot 21.00 uur in het centrum van Driebergen. De kerstman bezoekt de markt met zijn arreslee, kinderen kunnen zich vermaken op de sleebaan, bij de diverse kerstkramen zijn kerstspulletjes te koop en onder het genot van een lekker hapje en drankje kunnen bezoekers genieten van gezellige kerstmuziek. Lees meer

Op het sfeervolle Slotplein in Zeist is een kerstmarkt op zaterdag 8 en zondag 9 december van 12.00 tot 17.00 uur. Er zijn veel kramen met food- en nonfood streekproducten en cadeaus. Lees meer

 

Slager Ben trakteert op kerstkoffie van barista Ron

Barista Ron Hofland uit Maarn maakt op dinsdag 24 december een heerlijke espresso, cappuccino of latte macchiato voor de klanten van Slager Ben die hun kerstbestelling komen ophalen.  Koffie-expert Ron: “Ik haal de maximale smaak uit versgemalen koffiebonen en dat creëert een unieke koffiebeleving. Mijn doel is daarmee een glimlach op iemands gezicht te toveren.”

Biologische koffie

Slager Ben: “Op de drukste dag van het jaar trakteer ik u graag op een echt lekker kopje koffie om het wachten iets aangenamer te maken. Ik heb gekozen voor barista Ron omdat hij de beste koffie maakt én duurzaam en circulair werkt. Zo gebruikt hij koffiebonen en melk die biologisch zijn en biologisch afbreekbare bekers en roerstaafjes. Een concept dat goed past bij onze duurzame slagerij.”

Duurzaam werken

Ron: “Ik maak mijn koffietjes op locatie vanuit mijn elektrische ‘Koffiebakfiets’, ik kom dus altijd op de fiets. Door zo duurzaam en circulair mogelijk te werken, draag ik mijn steentje bij aan een betere wereld. Dat geeft een goed gevoel, maar het kan nog beter. Ik ben nu in gesprek met iemand die voor restaurants zwammen kweekt op koffiedik. Zo kan mijn afval weer een grondstof worden voor nieuwe producten. Het zou mooi zijn als het lukt om een samenwerking aan te gaan. Dat geeft een oprecht goed gevoel.”

De ultieme relaxte Kerst met kant-en-klare kerstdiners van Ben bij u thuis

Ben heeft een uitgebreid menu voor de Kerst samengesteld zodat u in een handomdraai een mooi kerstdiner op tafel zet. U kunt kiezen uit verschillende voorgerechten, soepen, hoofdgerechten, bijgerechten, sauzen en desserts. Alles wat u hoeft doen is opwarmen, tafel gezellig dekken, opdienen en genieten! Hoe fijn is dat: een relaxte kerst met veel tijd voor elkaar.

 

Bekijk kerstdiners

De ultieme relaxte Kerst met kant-en-klare kerstdiners van Ben bij u thuis

Ben heeft een uitgebreid menu voor de Kerst samengesteld zodat u in een handomdraai een mooi kerstdiner op tafel zet. U kunt kiezen uit verschillende voorgerechten, soepen, hoofdgerechten, bijgerechten, sauzen en desserts. Alles wat u hoeft doen is: opwarmen, tafel gezellig dekken, opdienen en genieten! Hoe fijn is dat: een relaxte kerst met veel tijd voor elkaar.

 

Bekijk kerstdiners

 

Gourmetten: ultieme gezelligheid

Een gourmetschotel van Slager Ben: wel zo (s)ma(k)kelijk! Liever niet uren lang in de keuken met Kerst? Dan is gourmetten een idee! Heel fijn: veel minder gesjouw met boodschappen, minder uren in de keuken, meer tijd om te genieten. En: kinderen vinden het geweldig om zelf te kunnen kokkerellen! Wist u dat de traditie om te gourmetten ontstond eind 20ste eeuw? Vermoedelijk is gourmetten overgekomen uit Indonesië, waar men veel, kleine gerechtjes in kleine pannetje kookt. Lees hier meer over de gourmetschotels.

 

Worstenbroodjes en rode wijn na kerstnachtmis

Voorr veel mensen begint het kerstfeest met een bezoek aan  de kerstnachtmis op kerstavond. Na samen zingen en het kerstverhaal bij kaarslicht, is iedereen in de kerststemming. Na de mis wordt er lekker gegeten en gedronken. Deze traditie komt voort uit het feit dat men vroeger om middernacht nuchter naar de mis moest. Na afloop van de mis was men uitgehongerd. In de vroege ochtenduurtjes at men daarom een soort ontbijt, met brood. De ‘gewone man’ at een worstenbroodje. In veel culturen drinkt men warme rode wijn of glühwein rond de Kerst. Wellicht om lekker even op te warmen na de mis want de kerken waren vroeger steenkoud. De heerlijk geurende glühwein hoort daarom al sinds jaar en dag bij Kerst. Klik hier voor de recepten van de worstenbroodjes en de glühwein.

Kalkoen, de kerst klassieker

Slager Ben biedt drie bijzondere, biologische kalkoenen voor de Kerst: de biologische KellyBronze uit het Zuid-Engelse Danbury, de Elie Freslon uit de Franse Vendee en de Franse Label Rouge scharrelkalkoen. Een traditioneel kerstdiner met kalkoen maakt uw Kerst compleet.

Lees meer

Biologische kalkoen, de kerst klassieker

Slager Ben biedt drie bijzondere, biologische kalkoenen voor de Kerst: de biologische Kelly Bronze uit het Zuid Engelse Danbury, de Elie Freslon uit de Franse Vendee en de Label Rouge Franse Scharrelkalkoen. Een traditioneel kerstdiner met kalkoen maakt uw Kerst compleet.

Lees meer

Geschiedenis van het kerstdiner

Wist u bijvoorbeeld dat uitgebreid dineren met kerst in Nederland pas een gewoonte is geworden aan het begin van de 20ste eeuw? In Engeland gaven de rijkeren al eerder grote diners met Kerst. Mooie stukken vlees zoals gans of rosbief, aardappels, groenten en andere bijgerechten sierden de tafel daar al sinds de 19e eeuw. Begin van de 20ste eeuw kwam kalkoen ook op het kerstmenu. De traditie om kalkoen te eten met Kerst kwam rond die tijd uit Engeland overwaaien naar Nederland.

Bron: isgeschiedenis.nl

Kerstrecepten

Kalkoendijen op Limburgse wijze

Kalkoendijen op Limburgse wijze

Ingrediënten 500 g ontbeend kalkoenvlees (kalkoendijen) 3 uien 3 dl wijnazijn 1½ dl water 50 g boter 2 el suiker 3 el appelstroop allesbinder snufje peper Bereiding Snijd het kalkoenvlees klein. Voeg de gehakte uien, de azijn en het water toe en marineer dit in de...

Lees meer
Dronken kip met koolrabipuree

Dronken kip met koolrabipuree

Ingrediënten dronken kip met koolrabipuree 700 g kippendijen 200 g champignons 1 winterwortel 1 ui 1 rijpe tomaat 1 teentje knoflook 4 dl rode wijn 2 takjes tijm 2 takjes rozemarijn 1 blaadje laurier 1 bosje platte peterselie 1 el groentebouillon poeder olijfolie...

Lees meer

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met biologisch vlees en scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

Slager Ben is voor de verkoop van biologisch vlees officieel gecertificeerd door Skal biocontrole onder nummer 107397.

Slager-Ben-biologisch-gecerficeerd-skal 

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag  08:30 - 18:00 uur

Zaterdag  07.00 - 16.00 uur

  

BESTELLINGEN

Via de webwinkel

bestellingen@slagerben.nl

 

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This