De geschiedenis van…

Over de geschiedenis van Beef Wellington gaan verschillende verhalen rond. Volgens de overleveringen is de beef in krokante korst vernoemd naar een Britse veldheer Arthur Wellesly, hertog van Wellington. In 1815 versloeg hij op het Europese vasteland bij Waterloo het Franse leger dat onder leiding van Napoleon stond. Volgens de verhalen hield de hertog erg van een mooi stuk rundvlees. Om de overwinning op Napoleon te vieren, maakten zijn koks een rundvleesgerecht in een krokant korstje en noemde het gerecht naar de hertog van Wellington: beef Wellington.

Beef Wellington lijkt nogal op Filet de boeuf en croute, dat al in de 16e eeuw voorkwam in de Franse kookboeken. Er gaan ook verhalen dat de hertog van Wellington dit gerecht waarschijnlijk gegeten heeft toen hij op het Europese continent was. Uiteraard kon hij niet openlijk toegeven dat hij fan was van een recept van de grote vijand: de Fransen. Vandaar dat hij het gerecht een Engelse naam gaf.

Hoe het ook is gegaan in het verleden: beef Wellington is een Kerstklassieker! Slager Ben deelt graag zijn favoriete recept met u! Bekijk het beef Wellington recept.

Wilt u toch liever niet zo lang in de keuken staan tijdens de Kerst? Bestel dan een beef Wellington in de webshop. Dit jaar heeft Slager Ben ook zalm Wellington, wild Wellington en varkenshaas Wellington. Bestel Beef of varkenshaas Wellington in de webshop.

Liever rollade, wild  of kalkoen met kerst? Bekijk onze recepten.

 

Pin It on Pinterest

Share This