Wat heeft u nodig?
- Kerntemperatuurmeter
- Braadpan, oven, Green Egg, Bastard, Weber BBQ
Voorbereidingen
- Laat het stuk vlees altijd tenminste 1 uur voordat u het gaat bereiden in de verpakking op het aanrecht op kamertemperatuur komen
- Haal het vervolgens uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier
- Braad het vlees rondom aan in een pan en leg het daarna in de oven tot het de juiste kerntemperatuur heeft bereikt
- Meet regelmatig de kerntemperatuur van het vlees
Als oventemperatuur gaan wij uit van 160 graden
Wat is een kerntemperatuurmeter?
Met deze thermometer kunt u het stuk vlees op kern garen tot de juiste kerntemperatuur. De kern is de plaats waar het vlees als laatste de gewenste temperatuur bereikt.
De belangrijkste kerntemperaturen op een rijtje:
Rundvlees rood 48°C rosé 55°C gaar 68°C
Kalfsvlees rosé 48°C gaar 68°C
Varkensvlees rosé 58°C gaar 68°C
Lamsvlees rosé 47°C gaar 68°C
Kip gaar 75°C
Wild rosé 48°C gaar 68°C