Wat heeft u nodig?

  • Kerntemperatuurmeter
  • Braadpan, oven, Green Egg, Bastard, Weber BBQ

Voorbereidingen

  • Laat het stuk vlees altijd tenminste 1 uur voordat u het gaat bereiden in de verpakking op het aanrecht op kamertemperatuur komen
  • Haal het vervolgens uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier
  • Braad het vlees rondom aan in een pan en leg het daarna in de oven tot het de juiste kerntemperatuur heeft bereikt
  • Meet regelmatig de kerntemperatuur van het vlees

Als oventemperatuur gaan wij uit van 160 graden

Wat is een kerntemperatuurmeter?

Met deze thermometer kunt u het stuk vlees op kern garen tot de juiste kerntemperatuur. De kern is de plaats waar het vlees als laatste de gewenste temperatuur bereikt.

De belangrijkste kerntemperaturen op een rijtje:

Rundvlees       rood 48°C   rosé 55°C    gaar 68°C
Kalfsvlees                           rosé 48°C    gaar 68°C
Varkensvlees                      rosé 58°C    gaar 68°C
Lamsvlees                          rosé 47°C    gaar 68°C
Kip                                                          gaar 75°C
Wild                                    rosé 48°C    gaar 68°C

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This