Ingrediënten

  • 1 appel
  • 500 gram verse biologische zuurkool
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 10 jeneverbessen
  • 1 blik gekonfijte eendenbouten (4 stuks) (slager Ben)
  • 85 gram roomboter
  • 200 gram gerookte spekblokjes (slager Ben)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 200 gram shi take paddenstoelen, fijngesneden
  • 50 ml witte wijn
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 150 ml jus de veau (slager Ben)
  • 1 eetlepel truffeltapenade

Bereiding

  1. Schil de appel en snijd in blokjes en leg met de zuurkool in een pan.
  2. Voeg 350 ml water, 3 takjes tijm, de laurierblaadjes, 1 kruidnagel, de jeneverbessen en 50 gram boter toe.
  3. Breng aan de kook, zet de deksel op de pan en laat het ongeveer 30 minuten op laag vuur staan. Breng op smaak met zout en peper
  4. Verhit intussen een droge koekenpan. Bak de spekblokjes op halfhoog vuur krokant.
  5. Voeg de ui, paddenstoelen en 25 gram boter toe en bak alles op hoog vuur goudbruin.
  6. Voeg de witte wijn en peterselie toe en kook het vocht in 2 minuten in
  7. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Led de eendenbouten in een ovenschaal en bak ca. 20 minuten in de oven. Verwarm de jus de veau met uitjes met de truffeltapenade in een steelpan.
  8. Schep de zuurkool op de borden en verdeel het paddenstoelmengsel eromheen. Leg de eendenbouten op de zuurkool en serveer met de saus en lekkere verse aardappel puree.

Geniet ervan!

Pin It on Pinterest

Share This