Lekker voor de wintermaanden: een mooie curry van zacht lamsvlees en pompoen. Een recept voor 4/5 personen dat zo klaar is!
Wat heb je nodig voor de lamscurry?
- 1 biologische pompoen, in blokjes (met schil)
- 500 gram lamspoulet in blokjes
- 0,5 liter groenten bouillon
- 2 bolletjes gember
- kerrie
- 2 teentjes knoflook
- roomboter
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 blik halve perziken (400 ml)
Bereiden
- een klont boter in de pan verhitten
- lamsvlees kruiden met zout, peper en kerry
- braad het lamsvlees aan
- doe de knoflook erbij
- paprika en de ui erbij
- 3 minuten roerbakken
- doe de pompoen erbij
- 10 minuten roerbakken
- doe de bouillon erbij
- gember en meer kerry toevoegen
- laat de mix een half uur stoven
- voeg als laatste de perziken in blokes toe
Serveren met
Maak de curry af met een takje koriander vlak voor het serveren. Lekker met rijst of naanbrood!