Recepten
zelf aan de slagKip met ketjap en provinciaalse kruiden op de barbecue
Een zomers recept voor kip op de bbq met de verrassende combinatie van ketjap, provinciaalse kruiden en pindasaus. Ingrediënten 4 kipfilets 5 eetlepels ketjap manis Provinciaalse kruiden - vers of gedroogd Twee teentjes knoflook 3 eetlepels zonnebloemolie Bereiden Mix...
10 Tips van slager Ben voor de perfect gegrilde T-Bone steak
Een T-bone steak is een prachtig stuk vlees. Maar een hele kunst om het goed te bereiden. Met deze tips van slager Ben gaat het zeker lukken. Een perfect gegrilde T-Bone steak Koop een steak van minimaal 3 cm dik - die kan je perfect medium rare grillen Dep de steak...
Home made BBQ sausjes
Een barbecuesaus maakt een barbecue helemaal af. Deze barbecuesausjes uit eigen keuken maakt u in een handomdraai zelf! Yoghurt dip met munt en knoflook Twee eetlepels volle Griekse yoghurt Twee eetlepels mayonaise 15 gram verse muntblaadjes Eén teen knoflook Meng de...
Rosé gebraden patrijs met zuurkool en gekarameliseerde appel
Een recept uit het privé kookboek van Slager Ben. Hij maakte dit recept voor het eerst tijdens een culinaire workshop van de Nationale Wildacademie. Een recept voor 4 personen Ingrediënten 4 patrijzen 2 dl gevogelte fond zout en peper 600 gram zuurkool 50 gram...
Penne met Italiaans gehakt in rode saus
Penne met Italiaans gehakt in een rode saus
Hertenbiefstuk met roomsaus, paddestoelen en seranoham
Een mooi recept voor hertenbiefstukjes van de hand van Slager Ben himself. Wat heb je nodig? 4 hertenbiefstukjes van 150 g snuf peper 1 tl zout 1 tl roomboter 4 el grof gehakte paddenstoelen (bij ons verkrijgbaar) 1 flinke teen geperste knoflook 2 dl kalfsbouillon 2...
Rollades en ‘groot’ vlees braden
Wat heeft u nodig? Kerntemperatuurmeter Braadpan, oven, Green Egg, Bastard, Weber BBQ Voorbereidingen Laat het stuk vlees altijd tenminste 1 uur voordat u het gaat bereiden in de verpakking op het aanrecht op kamertemperatuur komen Haal het vervolgens uit de...
De geschiedenis van beef Wellington
Beef Wellington
Beef Wellington recept
Ingrediënten 1 kilo ossenhaas (aan een stuk) rol bladerdeeg (vers, uit de koeling - 270 gram*) 250 gram kastanjechampignons 1 takje tijm (vers) 100 ml witte wijn 12 plakken Heuvelrugham 2 eigeel Bereiding Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte. Dep...
Bourgondische hazenbouten
Wat heb je nodig? 2 hazenbouten 200 gr kastanje champignons 150 gr gerookte spekblokjes 1 flinke tak tijm 1 fles donker herfstbier 2 potjes wildfond 250 ml 3 sjalotten 3 laurierblaadjes zout peper 3 tenen knoflook Bereiding Laat de hazenbouten op kamertemperatuur...
Eendenbout met zuurkool en truffeljus
Wat heb je nodig? 1 appel 500 gram verse zuurkool 2 takjes tijm 2 laurierblaadje 1 kruidnagel 10 jeneverbessen 1 blik gekonfijte eendenbouten (4 stuks) (slager Ben) 85 gram roomboter 200 gram gerookte spekblokjes (slager Ben) 1 ui, fijngesnipperd 200 gram shi take...
Hamburgers van 100% puur rundvlees
Hamburgers doen het altijd goed op de bbq, zeker als je genoeg tijd wilt overhouden om met je gasten door te brengen of voor een snelle maaltijd doordeweeks op een mooie zomeravond. Ingrediënten 4 hamburgers van 100% puur rundvlees 1 rode ui in ringen 4 plakjes...
Lamscurry met pompoen
Lekker voor de wintermaanden: een mooie curry van zacht lamsvlees en pompoen. Een recept voor 4/5 personen dat zo klaar is! Wat heb je nodig voor de lamscurry? 1 pompoen, in blokjes 500 gram lamspoulet in blokjes 0,5 liter groenten bouillon 2 bolletjes gember kerrie...
Homemade gourmetsausjes
Home made sausjes maken uw gourmetdiner nog lekkerder! Deze sausjes uit eigen keuken maakt u in een handomdraai zelf! Yoghurt dip met munt en knoflook Twee eetlepels volle Griekse yoghurt Twee eetlepels mayonaise 15 gram verse muntblaadjes Eén teen knoflook Meng de...
Kalkoendijen op Limburgse wijze
Ingrediënten 500 g ontbeend kalkoenvlees (kalkoendijen) 3 uien 3 dl wijnazijn 1½ dl water 50 g boter 2 el suiker 3 el appelstroop allesbinder snufje peper Bereiding Snijd het kalkoenvlees klein. Voeg de gehakte uien, de azijn en het water toe en marineer dit in de...
Spaanse stoofschotel met chorizo en paprika
Ingrediënten 800 gram Black Angus stoofvlees 1 chorizo (zachte) worst 2 uien 1 teentje knoflook 1 gele paprika en 1 rode paprika 2 rijpe tomaten 2 blikjes tomatenblokjes 1 blikje tomatenpuree 200 ml runderbouillon of runderfond 1 eetlepel paprikapoeder snufje peper...
Gebraden piepkuikens
Recept voor 10 personen voor kruidig bereide piepkuikens. Wat heb je nodig? 5 piepkuikens 50 gram roomboter 40 ml olijfolie 2 tenen knoflook 5 takjes rozemarijn 10 takjes tijm 1 citroen 50 ml droge witte wijn zout en peper 1,5 kg kleine aardappelen Voorbereiding...
Entrecôte braadstuk met korst van knoflook en tuinkruiden
Een prachtig braadstuk van entrecote. Ben legt hieronder uit hoe je dit het beste klaarmaakt. Het recept is voor 10 personen. Wat heb je nodig? 4 teentjes knoflook 8 verse saliebladeren 2 el verse tijm 2 el olijfolie 2 tot 4 tl zout 1 el zwarte peper (gemalen) 2...
Kipdijen met fris zure uien uit de oven
Kipdijen met fris zure uien uit de oven: Een makkelijk recept waarbij de ui lekker carameliseert. Ingrediënten • 500 g kippendijen zonder been • 2 teentjes knoflook, fijngehakt • ½ theelepel versgemalen zwarte peper • 1 zoete ui, gesnipperd • 250 ml witte wijn • 1...
Sukadelappen op grootmoeders wijze
Een heerlijk recept voor de koude dagen: sucadelappen op grootmoeders wijze. Ingrediënten 1 kilogram sukadelappen 2 grote uien 3 tenen knoflook 75 gram roomboter peper zout 200 ml rode wijn 800 ml heet water 2 blokjes runderbouillon takje rozemarijn Bereidingswijze...
Karbonades met appel in cognac
Ingrediënten • 4 haaskarbonades • 0,5 kopje cognac • 50 gram boter • 1 theelepel geraspte citroenschil • 2 theelepels verse gesneden tijm • 2 appels (Granny Smith) Bereidingswijze Vraag ons om het vet en de pezen van het vlees te verwijderen. Besprenkel het...
Italiaanse kalfsschnitzels met tomatensaus
Een gezond en mager voorjaarsgerecht, ook wel bekend onder de naam Saltimbocca. Ingrediënten zout 4 plakjes rauwe ham 5 rijpe trostomaten 8 blaadjes verse salie 1 dl droge witte vermout versgemalen zwarte peper 4 ongepaneerde kalfsschnitzels 3 el kalfsfond...
Braadinstructies voor een Engelse ham
Hoe lekker is het om een zelf-gebraden Engelse ham te serveren. Ben vertelt je hier hoe je het beste resultaat bereikt. Wat heb je nodig? engelse ham mosterd bruine suiker Bereiden laat de ham een uur van te voren op kamertemperatuur komen verwarm de oven voor op...
Kersttraditie: glühwein na de nachtmis
In veel culturen drinkt men warme rode wijn of glühwein rond de kerst. Wellicht om lekker even op te warmen na de mis want de kerken waren vroeger steenkoud. De heerlijk geurende glühwein hoort daarom al sinds jaar en dag bij kerst. Ingredienten 1 fles rode wijn 1...
Kersttraditie: worstenbroodjes na de nachtmis
Veel mensen luiden het begin van het kerstfeest in met een bezoek aan kerstnachtmis op kerstavond. Na het zingen van het welbekende ‘Stille nacht’, ‘Komt allen tezamen’ en ‘De herdertjes…’ en het aanhoren van het kerstverhaal bij kaarslicht in de kerk, is iedereen...
Een sappige rosbief; hoe maak je die?
Eigenlijk is het helemal niet moeilijk om een sappige rosbief te maken. Maar je moet wel even weten hoe het moet. Slager Ben geeft je hieronder de braadinstructie. het geheim zit hem in de combinatie van braden en verder garen in de overn op lage temperatuur. ...
Braadinstructie voor een perfect gebakken varkensrollade
Hoe zorg je nu dat je rollade goed gebakken is en niet te gaar? De truc is eerst lekker aanbraden en vervolgens de oven in op een gematigde temperatuur.
Hoe braad je de beste rosé hertenbiefstukken?
Als je een mooie hertenbiefstuk hebt gekocht om te bereiden voor gasten of familie in het weekend, dan wil je deze natuurlijk wel goed bereiden. Daarom heeft Ben hieronder wat handige braadinstructies om de hertenbiefstuk mooi rosé te braden. Wat heb je nodig?...
Wild zwijnhaasjes met pappardelle
.Speciaal in het wildseisoen: wildzwijnhaasjes op z’n Italiaans. Een authentiek Toscaans recept van wild zwijn met een saus op basis van sherry en een mooie wildfond - uiteraard ook te halen bij Slager Ben - voor 4 personen. Wild zwijn van Ben is afkomstig van de...
Kelly Bronze, de ultieme kerstkalkoen
Met de meegeleverde kookinstructies voor de Kelly Bronze kalkoen en de vleesthermometer die u cadeau krijgt, lukt deze prachtige kalkoen altijd! Gemakkelijk uit de oven. Het kalkoenvlees heeft zoveel smaak, dat alleen wat zeezout nodig is. Ingrediënten een hele Kelly...
Goulash van extra gerijpte gems uit Oostenrijk
Ook in de herfst en wintermaanden heeft Slager Ben andere vleessoorten in zijn slagerij. Zo is er Gems, uit Oostenrijk: hoe bijzonder is dat! Je maakt er bijvoorbeeld een smaakvolle goulash van. Ingrediënten voor de goulash 600 gram stoofvlees van de gems, in blokjes...
Lamskoteletjes met honing-rozemarijnboter
Lamskoteletjes hebben een echte lamsmaak die uitstekend samen gaat met de tonen van honing en rozemarijn. In de oven maak je gerechten gemakkelijk klaar terwijl het vlees zijn smaak en sappigheid behoudt. Ingrediënten 12 lamskoteletten (200 gram per persoon) 2 takjes...
Bresse kip met verbena en tijm uit de oven
Bresse kip uit de oven: makkelijk, snel en smakelijk. De kip die Ben speciaal uit Franse Bresse haalt vanwege de bijzondere smaak, zet u met onderstaand recept binnen twee uur op tafel! Ingrediënten voor de Bresse kip 1 hele kip van ongeveer 2 kilo Roomboter Peper...
Hoe bereid je een super malse dry aged beef?
Tips voor het bereiden van een super malse dry aged beef Dry aged beef is vlees dat tussen de 21 en de 120 dagen heeft gerijpt. Daardoor is het extra mals en heeft een intense smaak. Slager Ben is één van de weinige slagers in de regio die dry aged beef...
Fazantfilet met paddenstoelensaus
Zin in fazant? Hieronder een makkelijk recept voor een heerlijk stukje wild dat ook bij uw gasten ongetwijfeld in de smaak valt. Ingrediënten 4 fazantfillets 1 dl room 5 dl sherry 1 pot gevogeltefond ½ tl gehakte groene peper 350 gram cantharellen, bospaddenstoelen,...
Stoofpot met reeënvlees van de Utrechtse Heuvelrug
Wild is vlees van het seizoen. Nu de dagen weer korter worden en de mist 's ochtends in de bossen hangt, begint de tijd van het wild. Een heerlijk recept voor een herfstachtige zaterdagavond. Ingrediënten 600 gram ree-stoofvlees in dobbelstenen 100 gram spekblokjes 10...


OVER SLAGER BEN
Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag 08:30 - 18:00 uur
Zaterdag 07.00 - 16.00 uur
BESTELLINGEN
WEBSHOP