Recepten

zelf aan de slag

 

Gebraden piepkuikens

Recept voor 10 personen voor kruidig bereide piepkuikens. Wat heb je nodig? ​5 piepkuikens 50 gram roomboter 40 ml olijfolie 2 tenen knoflook 5 takjes rozemarijn 10 takjes tijm 1 citroen 50 ml droge witte wijn zout en peper 1,5 kg kleine aardappelen Voorbereiding...

Lees meer

Hertenbiefstuk met paddestoelen, seranoham en roomsaus

Een mooi recept voor hertenbiefstukjes van de hand van Slager Ben himself. Wat heb je nodig? 4 hertenbiefstukjes van 150 g snuf peper 1 tl zout 1 tl roomboter 4 el grof gehakte paddenstoelen (bij ons verkrijgbaar) 1 flinke teen geperste knoflook 2 dl kalfsbouillon 2...

Lees meer

Kipdijen met fris zure uien uit de oven

Kipdijen met fris zure uien uit de oven: Een makkelijk recept waarbij de ui lekker carameliseert. Ingrediënten • 500 g kippendijen zonder been • 2 teentjes knoflook, fijngehakt • ½ theelepel versgemalen zwarte peper • 1 zoete ui, gesnipperd • 250 ml witte wijn • 1...

Lees meer

Sukadelappen op grootmoeders wijze

Een heerlijk recept voor de koude dagen: Sucadelappen op grootmoeders wijze. Ingrediënten 1 kilogram sukadelappen 2 grote uien 3 tenen knoflook 75 gram roomboter peper zout 200 ml rode wijn 800 ml heet water 2 blokjes runderbouillon takje rozemarijn Bereidingswijze...

Lees meer

Karbonades met appel in cognac

Ingrediënten • 4 haaskarbonades • 0,5 kopje cognac • 50 gram boter • 1 theelepel geraspte citroenschil • 2 theelepels verse gesneden tijm • 2 appels (Granny Smith)   Bereidingswijze Vraag ons om het vet en de pezen van het vlees te verwijderen. Besprenkel het...

Lees meer

Italiaanse kalfsschnitzels met tomatensaus

Een gezond en mager voorjaarsgerecht, ook wel bekend onder de naam Saltimbocca. Ingrediënten zout 4 plakjes rauwe ham 5 rijpe trostomaten 8 blaadjes verse salie 1 dl droge witte vermout versgemalen zwarte peper 4 ongepaneerde kalfsschnitzels 3 el kalfsfond...

Lees meer

Een sappige rosbief; hoe maak je die?

Eigenlijk is het helemal niet moeilijk om een sappige rosbief te maken. Maar je moet wel even weten hoe het moet. Slager Ben geeft je hieronder de braadinstructie. het geheim zit hem in de combinatie van braden en verder garen in de overn op lage temperatuur. Wat heb...

Lees meer

Braadinstructies voor een Engelse ham

Hoe lekker is het om een zelf-gebraden Engelse ham te serveren. Ben vertelt je hier hoe je het beste resultaat bereikt. Wat heb je nodig? engelse ham mosterd bruine suiker Bereiden laat de ham een uur van te voren op kamertemperatuur komen verwarm de oven voor op...

Lees meer

Hoe braad je de beste rosé hertenbiefstukken?

Als je een mooie hertenbiefstuk hebt gekocht om te bereiden voor gasten of familie in het weekend, dan wil je deze natuurlijk wel goed bereiden. Daarom heeft Ben hieronder wat handige braadinstructies om de hertenbiefstuk mooi rosé te braden. Wat heb je nodig?...

Lees meer

Wild zwijnhaasjes met pappardelle

Speciaal in het wildseisoen: Wildzwijnhaasjes op z’n Italiaans. Een authentiek Toscaans recept van wild zwijn met een saus op basis van sherry en een mooie wildfond - uiteraard ook te halen bij Slager Ben - voor 4 personen. Ons wildzwijn is afkomstig van de Veluwe, de...

Lees meer

Goulash van extra gerijpte gems uit Oostenrijk

Ook in de herfst en wintermaanden heeft Slager Ben andere vleessoorten in zijn slagerij. Zo is er Gems, uit Oostenrijk: hoe bijzonder is dat! Je maakt er bijvoorbeeld een smaakvolle goulash van. Ingrediënten voor de goulash 600 gram stoofvlees van de gems, in blokjes...

Lees meer

Lamskoteletjes met honing-rozemarijnboter

Lamskoteletjes hebben een echte lamsmaak die uitstekend samen gaat met de tonen van honing en rozemarijn. In de oven maak je gerechten gemakkelijk klaar terwijl het vlees zijn smaak en sappigheid behoudt. Ingrediënten 12 lamskoteletten (200 gram per persoon) 2 takjes...

Lees meer

Lamscurry met pompoen

Lekker voor in de herfst en wintermaanden: een mooie curry van zacht lamsvlees en pompoen. Een recept voor 4/5 personen dat zo klaar is! Wat heb je nodig voor de lamscurry? 1 biologische pompoen, in blokjes (met schil) 500 gram lamspoulet in blokjes 0,5 liter groenten...

Lees meer

Bresse kip met verbena en tijm uit de oven

Bresse kip uit de oven: makkelijk, snel en smakelijk. De kip die Ben speciaal uit Franse Bresse haalt vanwege de bijzondere smaak, zet u met onderstaand recept binnen twee uur op tafel! Ingrediënten voor de Bresse kip 1 hele kip van ongeveer 2 kilo Roomboter Peper...

Lees meer

Hoe bereid je een super malse dry aged beef?

  Tips voor het bereiden van een super malse dry aged beef   Dry aged beef is vlees dat tussen de 21 en de 120 dagen heeft kunnen rijpen. Het vlees is door de rijping een extra mals en smaakt intens. Slager Ben is één van de weinige slagers in de regio die...

Lees meer

Fazantfilet met paddenstoelensaus

Zin in fazant? Het is nu de tijd van herfstige dagen en fel gekleurde bladeren: de fazant zou zich er zo in kunnen verstoppen. Hieronder een makkelijk recept voor een heerlijk stukje wild dat ook bij uw gasten ongetwijfeld in de smaak zal vallen. Ingrediënten 4...

Lees meer

Stoofpot met reeënvlees van de Utrechtse Heuvelrug

Wild is vlees van het seizoen. Nu de dagen weer korter worden en de mist 's ochtends in de bossen hangt, begint de tijd van het wild. Een heerlijk recept voor een herfstachtige zaterdagavond. Ingrediënten 600 gram ree stoofvlees in dobbelstenen 100 gram spekblokjes 10...

Lees meer

Kip met ketjap en provinciaalse kruiden op de barbecue

Een zomers recept voor kip op de bbq met de verrassende combinatie van ketjap,  provinciaalse kruiden en pindasaus. Ingrediënten 4 kipfilets 5 eetlepels ketjap manis Provinciaalse kruiden - vers of gedroogd Twee teentjes knoflook 3 eetlepels zonnebloemolie...

Lees meer

Hamburgers van 100% puur rundvlees en mais van de bbq

Hamburgers doen het altijd goed op de bbq, zeker als je genoeg tijd wilt overhouden om met je gasten door te brengen of voor een snelle maaltijd doordeweeks op een mooie zomeravond. Ingrediënten  4 Hamburgers van 100% puur rundvlees 1 Rode ui in ringen 4 Plakjes...

Lees meer

Maak je eigen barbecuesaus!

Een barbecuesaus maakt een barbecue helemaal af. Deze barbecuesausjes uit eigen keuken maakt u in een handomdraai zelf! Yoghurt dip met munt en knoflook Twee eetlepels volle Griekse yoghurt Twee eetlepels mayonaise 15 gram verse muntblaadjes Eén teen knoflook Meng de...

Lees meer

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met biologisch vlees en scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

Slager Ben is voor de verkoop van biologisch vlees officieel gecertificeerd door Skal biocontrole onder nummer 107397.

Slager-Ben-biologisch-gecerficeerd-skal 

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag  08:30 - 18:00 uur

Zaterdag                    07.00 - 16.00 uur

  

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

BBQ pakketten

 

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This