Ingrediënten

  • 500 g ontbeend kalkoenvlees (kalkoendijen)
  • 3 uien
  • 3 dl wijnazijn
  • 1½ dl water
  • 50 g boter
  • 2 el suiker
  • 3 el appelstroop
  • allesbinder
  • snufje peper

Bereiding

Snijd het kalkoenvlees klein. Voeg de gehakte uien, de azijn en het water toe en marineer dit in de koelkast gedurende ± 12 uur. Zeef de marinade en bewaar het kalkoenvlees met de uien. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen met de uien rondom bruin. Voeg de suiker en de stroop toe en stoof dit ± 30 minuten. Bind de vloeistof met allesbinder, verwarm dit nog eens 10 minuten en maak het gerecht op smaak af met een snuf peper.

Serveertip

Dit gerecht is lekker met ijsbergsla met appel en gekookte aardappelen.

Pin It on Pinterest

Share This