Ingrediënten dronken kip met koolrabipuree
- 700 g kippendijen
- 200 g champignons
- 1 winterwortel
- 1 ui
- 1 rijpe tomaat
- 1 teentje knoflook
- 4 dl rode wijn
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 1 blaadje laurier
- 1 bosje platte peterselie
- 1 el groentebouillon poeder
- olijfolie
- klontje roomboter
Ingrediënten koolrabipuree
- 400 g koolrabi
- 400 g kruimige aardappels
- 20 g roomboter
- 1 dl kookroom
- 1 bosje bieslook
- 1 snufje nootmuskaat
- peper/zout naar smaak
Bereiding
Begin met het bereiden van de kip. Verhit een hapjespan met een scheutje olie en een klontje roomboter. Snij of hak een ui klein en pers de knoflook fijn, fruit dit in de braadpan en voeg de kippendijen eraan toe.
Bak alles goudbruin en blus het af met de rode wijn. Voeg de takjes rozemarijn en tijm, het groentebouillon poeder en het laurierblad toe. Breng het aan de kook.
Was de winterpeen en snij deze in dunne plakjes. Voeg deze toe aan de kip.
Snij de tomaat in blokjes en de champignons door de helft en voeg deze ook toe aan de pan. Laat alles ongeveer 25 min. zachtjes garen. Als de wijn is ingedikt, dan is je dronken kip bijna klaar. (Als de saus iets te dun is, verdik hem dan met een papje van maizena.)
Verwijder de takjes rozemarijn, tijm en het laurierblad. Maak het af met wat vers gesneden, platte peterselie.
Bereiding koolrabipuree
Dan ga ik verder met de bereiding van de puree. Schil en snij de koolrabi en de aardappels in blokjes van ongeveer 3 cm dik. Kook de koolrabi en aardappels met wat zout in ongeveer 15 min gaar.
Giet het af en stamp alles met een aardappelstamper tot puree. Roer de boter er doorheen, samen met de kookroom tot een smeuïge puree. Breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Eet smakelijk!