Vlees

biologisch met oog voor mens, dier en milieu

Biologisch vlees en scharrelvlees van regionale boeren 

Slager Ben heeft duurzaam vlees uit de regio zonder onnatuurlijke toevoegingen. E-nummers, conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen zijn niet nodig omdat Ben het vlees – zo veel mogelijk – bij regionale boeren koopt en het dus altijd heel vers is. U bent dus altijd verzekerd van lekker, puur, vers èn gezond vlees. Daarnaast is biologisch vlees uit de regio diervriendelijker en minder belastend voor het milieu. Slager Ben wil daarmee zijn steentje bijdragen aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen met respect voor mens, dier en milieu.

Biologisch vlees en scharrelvlees met duidelijke herkomst

Lekker, verantwoord biologisch vlees en scharrelvlees van de beste kwaliteit begint met de herkomst van het vlees volgens Slager Ben. Uitgangspunt daarbij is dierenwelzijn want Ben is ervan overtuigd dat dierenwelzijn zorgt voor een betere kwaliteit en smaak van het vlees. Dieren hebben ruimte, 

buitenlucht en gezonde, natuurlijke voeding nodig. Daarom koopt Ben zijn vlees bij regionale boeren die hij persoonlijk selecteert op de beste leefomstandigheden voor dieren.

Authentiek slager ‘nieuwe stijl’

In de slagerij ‘nieuwe stijl’ wil Ben zijn klanten het slagersambacht laten zien, proeven en beleven. Daarom maakt hij in de winkel ambachtelijke vleeswaren, hammen, worst en salami’s met verse kruiden en natuurlijke ingrediënten. De biefstukken, T-bone steaks en karbonades snijdt hij persoonlijk voor u af en gehakt draait hij ter plekke van puur vlees. Ben deelt graag zijn favoriete recepten met biologisch vlees en scharrelvlees en tips voor het braden met u en natuurlijk kunt u in de winkel van alles proeven. Een bezoekje aan zijn ‘authentiek slagerij 2.0’ aan de Kampweg in Doorn is een ware beleving waar Ben vol trots het slagersambacht met u deelt.

Regionale boeren

 

Lekker, verantwoord, biologisch vlees en scharrelvlees van de beste kwaliteit begint met de herkomst van het vlees volgens Slager Ben. Uitgangspunt daarbij is dierenwelzijn want Ben is ervan overtuigd dat dierenwelzijn zorgt voor een betere kwaliteit en smaak van het vlees. Dieren hebben ruimte, buitenlucht en gezonde, natuurlijke voeding nodig. Daarom koopt hij zijn vlees in bij regionale boeren die hij persoonlijk selecteert op de beste leefomstandigheden van de dieren.

Maak kennis met onze boeren

Veelzijdig biologisch vlees en scharrelvlees

Puur biologisch rundvlees, varkensvlees van Birkshire varkens, lamsvlees van Heuvelrug, Polderhoen en glutenvrije hamburgers van 100% puur rundvlees, u kunt het allemaal vinden in de slagerij van Ben Kamphuis. En: kent u onze T-bone steak en Dry aged beef van ‘Dubbeldoelkoeien’? Slager Ben maakt in zijn slagerij huisgemaakte Heuvelrugham, worstjes en salami. Hij snijdt biefstuk en T- bone steaks ter plekke af, maakt rollades en paneert schnitzels in de winkel. En: heeft u trek in een gehaktbal? Ben draait dagelijks vers gehakt in de winkel. Tijdens het jachtseizoen heeft Ben ook een ruime sortering wild: reebout, fazant, hert, wild zwijnmedaillons, patrijs, kalkoen en meer. Kom in de winkel voor kooktips voor een gezonde maaltijd, braadinstructies, een wild zwijnrecept of vraag Ben hoe je het beste hertenbiefstuk kan bakken.

Dry aged beef – bijzonder mals vlees door lange rijping

Dry aged beef is rundvlees dat tussen de 21 en 120 dagen heeft gerijpt in een speciale koelcel waardoor het erg mals wordt en een intense smaak krijgt. Door luchtcirculatie en een luchtvochtigheid van 85% in de koelcel ‘besterft’ het vlees langzaam waardoor het mals en smakelijk wordt.

Klik hier om alles te lezen over dry aged beef.

Regionale boeren 

Lekker, verantwoord, biologisch vlees van de beste kwaliteit begint met de herkomst van het vlees volgens Slager Ben. Uitgangspunt daarbij is dierenwelzijn want Ben is ervan overtuigd dat dierenwelzijn zorgt voor een betere kwaliteit en smaak van het vlees. Dieren hebben ruimte, buitenlucht en gezonde, natuurlijke voeding nodig. Daarom koopt hij zijn vlees in bij regionale boeren die hij persoonlijk selecteert op de beste leefomstandigheden van de dieren.

Maak kennis met onze boeren

Veelzijdig biologisch

Puur biologisch rundvlees, varkensvlees van Birkshire varkens, lamsvlees van Heuvelrug glutenvrije hamburgers van 100% puur rundvlees en Polderhoen, u kunt het allemaal vinden in de slagerij van Ben Kamphuis. En: kent u onze T-bone steak en Dry aged beef van ‘Dubbeldoelkoeien’? Slager Ben maakt in zijn slagerij huisgemaakte Heuvelrugham, worstjes en salami. Hij snijdt biefstuk en T- Bone steaks ter plekke af, maakt rollades en paneert de schnitzels in de winkel. En: heeft u trek in een gehaktbal? Ben draait dagelijks vers gehakt in de winkel. Tijdens het jachtseizoen heeft Ben ook een ruime sortering wild: reebout, fazant, hert, wild zwijn medaillons, patrijs, kalkoen en meer. Kom in de winkel voor kooktips voor een gezonde maaltijd, braadinstructies, een wild zwijn  recept, of vraag Ben hoe je het beste hertenbiefstuk kan bakken.

Biologisch en scharrelvlees: wat is het verschil?

Om met de overeenkomsten te beginnen: biologisch vlees en scharrelvlees, zijn allebei duurzaam en diervriendelijk. Het verschil in dierenwelzijn tussen ‘gewoon’ vlees en biologisch vlees is heel groot en daardoor is het prijsverschil ook groot. Scharrelvlees zit er tussen in. Scharreldieren krijgen meer ruimte, mogen vaker naar buiten en krijgen stro in plaats van een rooster om op te staan in de stallen. Scharreldieren hebben dus een beter leven dan ‘gewone’ dieren.

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met biologisch vlees en scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

Slager Ben is voor de verkoop van biologisch vlees officieel gecertificeerd door Skal biocontrole onder nummer 107397.

Slager-Ben-biologisch-gecerficeerd-skal 

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag  08:30 - 18:00 uur

Zaterdag  07.00 - 16.00 uur

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

WEBSHOP

klik hier voor online bestellen

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This