Hoe zorg je nu dat je rollade goed gebakken is en niet te gaar? De truc is eerst lekker aanbraden en vervolgens de oven in op een gematigde temperatuur. Met een vleesthermometer meet je wanneer het vlees de juiste temperatuur heeft van binnen.

 

Wat heb je nodig?

  • varkensrollade (je kan kiezen tussen een filetrollade of een schouderrollade)
  • roomboter en/of olijfolie
  • peper en zout

Bereiding van de varkensrollade

  • oven voorverwarmen op 125°
  • laat het vlees een uur van te voren op kamertemperatuur komen
  • doe een flinke klont roomboter in de pan met eventueel een scheutje olijfolie
  • laat de boter/olie goed heet worden
  • braad de rollade rondom bruin
  • doe de rollade in een ovenschaal
  • steek de thermometer zo in het vlees dat de thermometer in het midden van de rollade meet
  • de filetrollade is gereed als deze een kerntemperatuur van 65°C heeft
  • de schouderrollade is gereed als deze een kerntemperatuur van 68-70°C heeft
  • laat de rollade even rusten voor je hem aansnijdt

Pin It on Pinterest

Share This