Bresse kip uit de oven: makkelijk, snel en smakelijk. De kip die Ben speciaal uit Franse Bresse haalt vanwege de bijzondere smaak, zet u met onderstaand recept binnen twee uur op tafel!

Ingrediënten voor de Bresse kip

  • 1 hele kip van ongeveer 2 kilo
  • Roomboter
  • Peper
  • Zout
  • Tijm
  • Verbena


Bereiden in de oven

  • Verwarm de oven 10 minuten voor op 160 graden
  • Kruid de kip rondom met peper, zout, tijm en verbena
  • Plaats de Bresse kip – in een braadslee – in het midden van de oven
  • Voeg wat klontjes roomboter toe
  • Verlaag de temperatuur naar 130 graden C
  • Reken 80 minuten braadtijd voor een kip van 2 kilo
  • Verhoog na de braadtijd de oventemperatuur naar 175 graden C en bak de kip nog 10 minuten

Tip van een kenner

“Gezond, smaakmakend en subliem geurend. Verbena of verveine, zoals de Fransen het noemen, schijnt tegen van alles te helpen. Zeker is dat je er lekker mee kunt koken.” aldus Herman den Blijker in zijn column over dit relatief onbekende kruid in onze Nederlandse keuken.

Pin It on Pinterest

Share This