Dry aged beef
bijzonder mals vlees door lange rijping
Wat is dry aged beef?
Dry aged beef is rundvlees dat tussen de 21 en 120 dagen heeft gerijpt in een speciale koelcel waardoor het vlees erg mals wordt en een intense smaak krijgt. Door de luchtcirculatie en een luchtvochtigheid van 85% ‘besterft’ het vlees langzaam. Het vocht in het vlees verdampt langzaam en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af, waardoor het vlees mals wordt en een bijzondere intense smaak krijgt. Deze rijping vond vroeger plaats in de schuur bij de boer en nu in de dry age kast bij in de slagerij van Slager Ben.

Slager Ben snijdt de dry aged beef steaks in de winkel
Is het vlees dan klaar voor consumptie? Nee, nog niet. Het vlees heeft tijdens de rijping een zwart laagje aan de buitenkant gekregen dat het vlees tegen uitdroging en bacteriën beschermt. Ben snijdt dat eraf en dan is de dry aged beef klaar. De slager snijdt de steaks in de winkel voor u af. Prachtig rood, zacht en mals vlees met een intens lekkere smaak!
Lees hier hoe u dry aged beef bereidt
Zet een braadpan op een matig matig vuurtje. Zet het vuur vooral niet te hoog, want het vlees heeft door rijping een deel van het vocht verloren. Op een te hoog vuur, ‘slaat het vlees door’ en wordt het taai.
- Verhit een klont roomboter in de pan
- Als de boter bruin is, schroei je de beef aan beide zijden dicht
- Laat de beef langzaam rosé worden
Klik hier voor de uitgebreide bakinstructie.



OVER SLAGER BEN
Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag 08:30 - 18:00 uur
Zaterdag 07.00 - 16.00 uur
BESTELLINGEN
WEBSHOP