Ingrediënten
- 800 gram Black Angus stoofvlees
- 1 chorizo (zachte) worst
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika en 1 rode paprika
- 2 rijpe tomaten
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 ml runderbouillon of runderfond
- 1 eetlepel paprikapoeder
- snufje peper
Dit gerecht is lekker met gele rijst met een scheutje olijfolie.
Bereidingswijze
Snipper de uien en de knoflook heel fijn. Verhit in de pan de olie en fruit de ui en de knoflook zacht aan. Snijd ondertussen het rundvlees in grove stukken van ongeveer drie bij drie centimeter (of vraag het aan ons). Braad het vlees met de uien en knoflook mee. Als het vlees om en om bruin is, meng er dan een snufje peper en paprikapoeder doorheen. Blus het af met de tomatenblokjes, tomatenpuree en de bouillon of de fond. Meng dit goed door elkaar tot één geheel. Zet het vuur laag en laat 1,5 uur stoven. Roer het gerecht af en toe even door.
Snijd de paprika in blokjes en de chorizo in kleine stukjes. Laat deze na twee uur nog een half uur mee stoven. Stoof je langer? Laat dan de paprika altijd pas een half uur van tevoren meestoven, voordat je gaat eten. Anders verdwijnt deze in de saus. Kook er gele rijst en serveer bij de Spaanse stoofpot met chorizo en paprika.
Eet smakelijk!