Een gezond en mager voorjaarsgerecht, ook wel bekend onder de naam Saltimbocca.
Ingrediënten
- zout
- 4 plakjes rauwe ham
- 5 rijpe trostomaten
- 8 blaadjes verse salie
- 1 dl droge witte vermout
- versgemalen zwarte peper
- 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
- 3 el kalfsfond
Bereidingswijze
Spreid de schnitzels uit en wrijf ze in met zout en peper. Leg de blaadjes salie erop en dek ze af met een plakje ham. Laat dit 5 minuten liggen. Ontvel de tomaten: kruis de tomaten aan de bolle kant in en dompel ze even in kokend water. Trek het velletje eraf. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Strooi er wat zout en peper over.
Verwarm de kalfsfond in een koekenpan en leg de schnitzels op de hamkant (de kant waar geen kruiden zitten) erin. Bak ze 3 minuten, keer ze en bak ook de onderkant 3 minuten. Schenk de vermout langs de rand van de pan erbij en laat de schnitzels nog 2-3 minuten zachtjes sudderen en laat het vocht verdampen.
Leg de kalfsschnitzels op vier warme borden. Schep de tomaten door het stoofvocht en verwarm het geheel 2-3 minuten op hoog vuur tot een dikke rulle saus ontstaat. Schep de saus over de kalfsschnitzels. Lekker met een verse pasta en een frisse salade.