Kip

kip ik heb je

Wat maakt biologische en scharrelkip zo bijzonder?

Biologische kippen uit Bresse, Label Rouge scharrelkippen en de Polderhoen van kleinschalige boerderijen groeien op in de natuur zoals het hoort. De kippen scharrelen de hele dag in hun natuurlijke 

leefomgeving: in de wei of in het bos en eten 100% natuurlijke biologische voeding. Daarom smaakt vlees van biologisch kippen zo lekker.

Label Rouge kippen vertoeven in bos en wei

Label Rouge is een Frans keurmerk op gebied van dierenwelzijn dat garant staat voor pluimveevlees van superieure kwaliteit. Want: Label Rouge pluimvee leeft heerlijk in de buitenlucht op kleinschalige pluimveehouderijen op het Franse platteland en vertoeft in grasweiden of scharrelt lekker door de bossen. De boeren voeden de Label Rouge kippen met lokaal geoogste granen. 

Rustieke ras kip die uitzonderlijk smaakt

Label Rouge pluimvee stamt af van een rustiek ras dat trager groeit dan standaard pluimvee waardoor het kippenvlees steviger en smaakvoller is. Hun afkomst, voeding en de manier van leven in open lucht, geeft Label Rouge kipvlees een uitzonderlijk lekkere smaak.

De productiemethode die uniek is in de wereld, is duurzaam en gebaseerd op respect voor dier, mens en milieu. Daarom beveelt Slager Ben u de smakelijke scharrelkip van Label Rouge kip van harte bij u aan.

De ouderwetse smaak van Polderhoen 

Bij het familiebedrijf Scheria scharrelen de biologische Polderhoenen rond in hun natuurlijke leefomgeving: heerlijk buiten in de weiden van de Flevopolder. Ze worden gevoed met biologisch voer bordenvol kruiden en granen en de kuikens hebben alle tijd om langzaam op te groeien. Geen wonder dat de het vlees van biologische Polderhoen stevig is en een fijne ouderwetse smaak heeft!  

De Polderhoen is van oorsprong een Frans ras: de Hubbard. Scheria haalde dit ras naar de polder omdat het ras sterk is en langzaam groeit, waardoor het geschikt is om biologisch gehouden te worden. Polderhoenen groeien bij Scheria op onder dier- en milieuvriendelijke omstandigheden en krijgen de beste zorg.  Daarom selecteerde Slager Ben dit fijne, smakelijke kipvlees uit de Flevopolder speciaal voor u.

Geboren en getogen in het Franse Bresse

De befaamde Bresse-kip is niet zomaar een kip: het is de enige in zijn soort die sinds 1957 een Appellation d’Origine Contrôlée (A.O.C.) certificering heeft. Het predicaat – uitgevoerd in de nationale kleuren – rood van de kam, wit van de veren en blauw van de poten staat dan ook garant voor een ultieme kwaliteit en smaak van het vlees. Liefde, passie en heel hard werken zijn nodig om een ‘poulet de Bresse’ te fokken die voldoet aan de strenge eisen van de A.O.C. Geboren en getogen in het Franse Bresse Zo moet de Bresse kip geboren en getogen zijn in het Franse Bresse. Gevoed met maïs, graan en melkproducten uit de A.O.C.-streek, moet de kip in vrijheid kunnen rondscharrelen in groene weiden om zelf de rest van zijn kostje bij elkaar te pikken uit de natuur. Elke Bresse poulet heeft recht op 10 vierkante meter ruimte in de wei en haar territorium moet voldoende beschutting bieden tegen regen en zon. Tenslotte moet de kip in haar geboortestreek geslacht worden. Ook buigen wetenschappers zich over de zuiverheid van het ras, organiseren zwaarwichtige comités prestigieuze concoursen voor de Bresse kip en groeit haar fanclub van sterrenkoks snel.

 

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met biologisch vlees en scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

Slager Ben is voor de verkoop van biologisch vlees officieel gecertificeerd door Skal biocontrole onder nummer 107397.

Slager-Ben-biologisch-gecerficeerd-skal 

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag  08:30 - 18:00 uur

Zaterdag  07.00 - 16.00 uur

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

WEBSHOP

klik hier voor online bestellen

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This