Lekker voor in de herfst en wintermaanden: een mooie curry van zacht lamsvlees en pompoen. Een recept voor 4/5 personen dat zo klaar is!

Wat heb je nodig voor de lamscurry?

  • 1 biologische pompoen, in blokjes (met schil)
  • 500 gram lamspoulet in blokjes
  • 0,5 liter groenten bouillon
  • 2 bolletjes gember
  • kerrie
  • 2 teentjes knoflook
  • roomboter
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 blik halve perziken (400 ml)

Bereiden

  • een klont boter in de pan verhitten
  • lamsvlees kruiden met zout, peper en kerry
  • braad het lamsvlees aan
  • doe de knoflook erbij
  • paprika en de ui erbij
  • 3 minuten roerbakken
  • doe de pompoen erbij
  • 10 minuten roerbakken
  • doe de bouillon erbij
  • gember en meer kerry toevoegen
  • laat de mix een half uur stoven
  • voeg als laatste de perziken in blokes toe

Serveren met

Maak de curry af met een takje koriander vlak voor het serveren. Lekker met rijst of naanbrood!

Pin It on Pinterest

Share This