Lamskoteletjes hebben een echte lamsmaak die uitstekend samen gaat met de tonen van honing en rozemarijn. In de oven maak je gerechten gemakkelijk klaar terwijl het vlees zijn smaak en sappigheid behoudt.
Ingrediënten
- 12 lamskoteletten (200 gram per persoon)
- 2 takjes verse rozemarijn
- 8 zoete, rode vleestomaten
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur
- 2 eetlepels honing
Bereiden
- verwarm een half uur van te voren de borden op een rechaud
- ovengrill voorverwarmen op de hoogste stand
- naaldjes van 1 takje rozemarijn klein snijden
- rozemarijn en honing in een kommetje door de boter roeren
- smeer de ovenschaal in met olijfolie met een kwastje
- Smeer de lamskoteletjes in met olijfolie en leg ze naast elkaar in de ovenschaal
- halveer de tomaten en leg ze in de ovenschaal erbij
- de naaldjes van 1 takje rozemarijn over de tomaten en de koteletten strooien
- klein klontje honing-rozemarijnboter op elk tomatenhalfje leggen
- schuif de ovenschaal in de oven – ca. 10 cm onder de gril –
- gril de koteletten in 8 minuten rosé – halverwege even keren –
- schep per persoon 3 koteletjes en 4 halve tomaten op een bord
- Leg vlak voor het serveren op ieder koteletje een klontje honing-rozemarijnboter
Lekker met
Deze lamskoteletjes zijn lekker met zelfgemaakte aardappelpurée of een gepofte aardappel en gegrilde groente.