Maak kennis met onze boeren

regionale boeren hebben oog voor dierenwelzijn

Regionale boeren 

Lekker, verantwoord vlees van de beste kwaliteit begint met de herkomst van het vlees volgens Slager Ben. Uitgangspunt daarbij is dierenwelzijn want Ben is ervan overtuigd dat dierenwelzijn zorgt voor een betere kwaliteit en smaak van het vlees.

Dieren hebben ruimte, buitenlucht en gezonde, natuurlijke voeding nodig. Daarom koopt Ben zijn vlees in bij regionale boeren die hij persoonlijk selecteert op de beste leefomstandigheden van de dieren.

Varkens van boer Allard in Maarn leven buiten in de wei

Proefland, de boerderij van boer Allard in Maarn heeft verschillende varkensrassen: Duroc, Pietrain en Hollands Landvarken, buitenvarkens die een hoge kwaliteit vlees leveren. De biggetjes groeien van jongs af aan buiten op in een weide waarin ze naar hartenlust wroeten en een schuilstal waarin ze slapen en schuilen voor zon, wind of regen. Ze hebben allemaal minstens één maatje waarmee ze in de wei staan en zijn dus nooit alleen. De varkens zijn stevig en gezond, groeien op zonder groeihormonen en zijn zelden ziek. Antibiotica is dan ook niet nodig, ze krijgen voldoende vitaminen binnen.

 

Natuurlijk voedsel

Boer Allard geeft ze natuurlijk voedsel naast wat ze zelf bij elkaar scharrelen in het weiland. Groenten, fruit, aardappelen en brood; ze lusten het allemaal! Wel heeft ieder varken zo z’n eigen voorkeur: waar de een helemaal blij wordt van aardappels, is de ander juist helemaal dol op yoghurt en kaas. Ze weten heel goed wanneer er eten komt; er klinkt dan een waar concert van luid geknor!

Meer lezen over de varkensrassen? Klik hier.

Dubbeldoelkoeien uit IJsselstein zijn duurzaam en lekker

Een Dubbeldoelkoe? Is dat iets nieuws? Ja en nee eigenlijk. Dubbeldoelkoeien zijn melkkoeien die hun hele werkzame leven melk geproduceerd hebben. Na hun carrière als melkkoe krijgen zij een tweede leven bij duurzame rundveehouder Heijdra in IJsselsteinIn ruime stallen met geurig stro en veel frisse lucht rusten de koeien uit en groeien uit tot een vleeskoe met puur en lekker mals rundvlees.

Beperkte ecologische voetafdruk

De ecologische voetafdruk of CO2 footprint van een Dubbeldoelkoe -de impact die de koe heeft op onze leefomgeving- is relatief laag. Het voer, water en de grond die de koe heeft gebruikt tijdens haar loopbaan als melkkoe zijn tijdens haar leven omgezet in vele liters verse melk. De periode die de koe nodig heeft om te uit te groeien tot vleeskoe duurt 100 dagen en de impact op het milieu

is daardoor beperkt. De koeien eten gras en mais van eigen land en restproducten zoals aardappelsnippers uit aardappelfabrieken. Daarnaast krijgen de koeien GMO-vrij krachtvoer, dat is voer zonder genetisch gemanipuleerde organismen.

Mals rundvlees van eigen bodem

Tot een paar jaar geleden gingen deze koeien, als ze minder melk gingen produceren, naar het slachthuis om verwerkt te worden tot laagwaardige producten zoals hamburgers en gehakt. Nu leveren de koeien in hun tweede leven hoogwaardige, malse biefstukjes, ossenhaas, T- Bone steaks, Tournedos en Rib Eye’s van Hollandse bodem op. Slager Ben heeft vlees van Dubbeldoelkoeien in de winkel omdat het van goede kwaliteit, lekker en duurzaam is.

Lekkerlander Exellent Runderen uit Lekkerkerk

De Lekkerland Excellent runderen van boer Jasper Meerkerk grazen het grootste deel van het jaar in de weides van Lekkerkerk en in de winter staan de koeien in een ouderwetse stal met stro. In de zomer staat voornamelijk gras op het menu en ’s winters hooi. Boer Jasper voert de koeien bij met natuurlijke voeding die hij zelf met zorg samenstelt. De gezonde, natuurlijke voeding komt uiteraard de smaak van het vlees ten goede.

De runderen groeien op zoals het hoort: in de natuur, met natuurlijke voeding, veel beweging en zonder stress. Door de beweging van de dieren raakt het vlees meer doorbloedt waardoor het vlees mals en sappig is. Het vlees van de Lekkerlander runderen is daardoor mals en heeft een ouderwets lekkere smaak.

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

 

 

OPENINGSTIJDEN

Uiterste besteldatum

Zaterdag 16 december : winkel
Maandag 18 december: online en telefonisch

Openingstijden tijdens kerst- en nieuwjaar

Maandag            18 dec gesloten
Dinsdag              19 dec gesloten
Woensdag          20 dec gesloten
Donderdag         21 dec 8.00 - 18.00
Vrijdag                22 dec 8.00 - 18.00
Zaterdag             23 dec 7.00 - 16.00
Zondag               24 dec gesloten 
maandag            25 dec gesloten
Dinsdag              26 dec gesloten
Woensdag          27 dec gesloten
Donderdag         28 dec 8.30 - 18.00
Vrijdag                29 dec 8.30 - 18.00
Zaterdag             30 dec 8.00 - 16.00
Zondag               31 dec gesloten              
Maandag             1 jan gesloten 
Dinsdag               2 jan weer open!

 

 

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

WEBSHOP

 

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This