Penne met Italiaans gehakt in rode saus
Ingrediënten voor penne met Italiaans gehakt in rode saus
500 gram Italiaans (venkel) gehakt
1 fles sugo (tomatensaus)
1 middelgrote ui
Verse Italiaanse kruiden (AH) (salie, oregano, tijm, rozemarijn)
Een scheut rode wijn
1 teentje knoflook
1 aubergine
1 courgette
Peper en zout
Olijfolie
Penne voor 4 personen
* Eventueel: 0,5 l vers getrokken runderbouillon
Bereiding
Verwarm de oven voor op de grillstand op 180 graden
Snijd de aubergine en courgette in plakken en leg deze op een bakplaat met bakpapier
Besprenkel met olijfolie en grof zeezout
Verwarm wat olijfolie in een (diep) koekenpan of braadpan
Rooster de courgette en aubergine ca een half uur onder de grill
Snipper de ui en fruit de uitjes in de olijfolie tot ze glazig zijn
Voeg het gehakt toe en rul het gehakt
Voeg de tomatensaus toe
Voeg de rode wijn toe (en eventueel zelf getrokken runderbouillon_
Pers de knoflook uit
Voeg de verse Italiaanse kruiden toe
Laat de saus 45 minuten inkoken, voeg een half bekertje water toe als de saus te veel inkookt
Snijd de gegrilde groenten in blokjes en voeg deze toe aan de saus
Breng de saus op smaak met peper en zout
Kook de penne volgens de instructies op de verpakking
Als de pasta gaar is en de saus mooi is ingedikt, de saus door de penne heen roeren en opscheppen maar!
Zelf runderbouillon trekken van een runderschenkel? Bekijk het recept