Een prachtig braadstuk van entrecote. Ben legt hieronder uit hoe je dit het beste klaarmaakt. Het recept is voor 10 personen.
Wat heb je nodig?
- 4 teentjes knoflook
- 8 verse saliebladeren
- 2 el verse tijm
- 2 el olijfolie
- 2 tot 4 tl zout
- 1 el zwarte peper (gemalen)
- 2 entrecote braadstukken van 1000 gram met een mooie rand vet
Bereiden
- Draai de knoflook fijn in de keukenmachine
- Voeg de saliebladeren, tijm, zout, peper en olijfolie toe aan de knoflook en draai dit tot een pasta
- Maak het vlees droog met keukenpapier
- Smeer het vlees in met de gemaakte kruidenpasta
- Dek de braadstukken af en laad het kruidenmengsel 3 uur intrekken
- Verwarm de oven op 190 graden
- Plaats de braadstukken met de vetlaag omhoog in de braadslee midden in de oven
- Rooster de gekruide braadstukken 15 minuten
- Zet vervolgens op 160 graden nog 60 minuten
- Laat het braadstuk 10 minuten afgesloten met aluminiumfolie rusten
- Serveer het braadstuk in mooie gelijke plakjes
Lekker met
Knapperig gebakken krieltjes en geroosterde groente.
Meer bakinstructies?
Klik hier om meer bakinstructies op te zoeken.