Recept voor 10 personen voor kruidig bereide piepkuikens.
Wat heb je nodig?
- 5 piepkuikens
- 50 gram roomboter
- 40 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 5 takjes rozemarijn
- 10 takjes tijm
- 1 citroen
- 50 ml droge witte wijn
- zout en peper
- 1,5 kg kleine aardappelen
Voorbereiding
- Bestrooi de kuikens met zout en peper en braad ze rondom aan in bruisende boter en olijfolie.
- Vul de kuikens met een ½ teen knoflook, rozemarijn, tijm en een 1/6 citroen en braad 25 minuten met de braadjus in een op 160ºC voorverwarmde oven.
- Laat op het fornuis rusten en afkoelen.
- Fileer de kuikens, haal de pootjes eraf.
- Leg de filets op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat de pootjes met de vleugels rusten op een bord.
- Bewaar het braadvocht in de slede.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar
- Verwarm het braadvocht van de kuikens en blus af met witte wijn.
- Laat het iets inkoken en blus af met kookvocht van de aardappels.
- Stoof de kippenpoten en vleugels gaar in deze jus en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de filets op een bakplaat 8 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven.
- Leg de filets, gestoofde poot en vleugel en jus op het bord.