Recept voor 10 personen voor kruidig bereide piepkuikens.

Wat heb je nodig?

  • 5 piepkuikens
  • 50 gram roomboter
  • 40 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 5 takjes rozemarijn
  • 10 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 50 ml droge witte wijn
  • zout en peper
  • 1,5 kg kleine aardappelen

Voorbereiding

  • Bestrooi de kuikens met zout en peper en braad ze rondom aan in bruisende boter en olijfolie.
  • Vul de kuikens met een ½ teen knoflook, rozemarijn, tijm en een 1/6 citroen en braad 25 minuten met de braadjus in een op 160ºC voorverwarmde oven.
  • Laat op het fornuis rusten en afkoelen.
  • Fileer de kuikens, haal de pootjes eraf.
  • Leg de filets op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat de pootjes met de vleugels rusten op een bord.
  • Bewaar het braadvocht in de slede.
  • Kook ondertussen de aardappelen gaar
  • Verwarm het braadvocht van de kuikens en blus af met witte wijn.
  • Laat het iets inkoken en blus af met kookvocht van de aardappels.
  • Stoof de kippenpoten en vleugels gaar in deze jus en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de filets op een bakplaat 8 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven.
  • Leg de filets, gestoofde poot en vleugel en jus op het bord.

 

Pin It on Pinterest

Share This