Scharrelkip

kip ik heb je

Wat maakt scharrelkip zo bijzonder?

Kippen uit Bresse, Label Rouge scharrelkip en de Polderhoen van kleinschalige boerderijen groeien op in de natuur zoals het hoort. De kippen scharrelen de hele dag in hun natuurlijke omgeving en eten puur natuurlijke voeding.

leefomgeving: in de wei of in het bos en eten 100% natuurlijke, ecologische  voeding. Daarom smaakt vlees zo lekker.

Label Rouge scharrelkip vertoeft in bos en wei

Label Rouge is een Frans keurmerk op gebied van dierenwelzijn dat garant staat voor pluimveevlees van superieure kwaliteit. Want: Label Rouge pluimvee leeft heerlijk in de buitenlucht op kleinschalige pluimveehouderijen op het Franse platteland en vertoeft in grasweiden of scharrelt lekker door de bossen. De boeren voeden de Label Rouge kippen met lokaal geoogste granen.

Rustieke ras kip die uitzonderlijk smaakt

Label Rouge pluimvee stamt af van een rustiek ras dat trager groeit dan standaard pluimvee daardoor is het kippenvlees steviger en smaakvoller. Hun afkomst, voeding en de manier van leven in open lucht, geeft Label Rouge kipvlees een uitzonderlijk lekkere smaak.

De productiemethode die uniek is in de wereld, is duurzaam en gebaseerd op respect voor dier, mens en milieu. Daarom beveelt Slager Ben u de smakelijke scharrelkip van Label Rouge kip van harte bij u aan.

De ouderwetse smaak van polderhoen

Bij het familiebedrijf Scheria scharrelen de polderhoenen rond in hun natuurlijke leefomgeving: heerlijk buiten in de weiden van de Flevopolder. Ze worden gevoed met organisch voer bordenvol kruiden en granen en de kuikens hebben alle tijd om langzaam op te groeien. Het is daarom geen wonder dat de het vlees van polderhoenen stevig is en een fijne ouderwetse smaak heeft!

De polderhoen is van oorsprong een Frans ras: de Hubbard. Scheria haalde dit ras naar de polder omdat het ras sterk is en langzaam groeit. Polderhoenen groeien bij Scheria op onder dier- en milieuvriendelijke omstandigheden en krijgen de beste zorg.  Daarom selecteerde Slager Ben dit fijne, smakelijke kipvlees uit de Flevopolder speciaal voor u.

 

Bresse scharrelkip: geboren en getogen in het Franse Bresse

De befaamde Bresse-kip is niet zomaar een kip: het is de enige in zijn soort die sinds 1957 een Appellation d’Origine Contrôlée (A.O.C.) certificering heeft. Het predicaat – uitgevoerd in de nationale kleuren – rood van de kam, wit van de veren en blauw van de poten staat dan ook garant voor een ultieme kwaliteit en smaak van het vlees. Liefde, passie en heel hard werken zijn nodig om een ‘poulet de Bresse’ te fokken die voldoet aan de strenge eisen van de A.O.C.

Geboren en getogen in het Franse Bresse

Zo moet de Bresse kip geboren en getogen zijn in het Franse Bresse. Gevoed met maïs, graan en melkproducten uit de A.O.C.-streek, moet de kip in vrijheid kunnen rondscharrelen in groene weiden om zelf de rest van zijn kostje bij elkaar te pikken uit de natuur. Elke Bresse poulet heeft recht op 10 vierkante meter ruimte in de wei en haar territorium moet voldoende beschutting bieden tegen regen en zon. Tenslotte moet de kip in haar geboortestreek geslacht worden. Ook buigen wetenschappers zich over de zuiverheid van het ras. Geen wonder dat de fanclub van sterrenkoks zo snel groeit!

 

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

 

 

OPENINGSTIJDEN

Uiterste besteldatum

Zaterdag 16 december : winkel
Maandag 18 december: online en telefonisch

Openingstijden tijdens kerst- en nieuwjaar

Maandag            18 dec gesloten
Dinsdag              19 dec gesloten
Woensdag          20 dec gesloten
Donderdag         21 dec 8.00 - 18.00
Vrijdag                22 dec 8.00 - 18.00
Zaterdag             23 dec 7.00 - 16.00
Zondag               24 dec gesloten 
maandag            25 dec gesloten
Dinsdag              26 dec gesloten
Woensdag          27 dec gesloten
Donderdag         28 dec 8.30 - 18.00
Vrijdag                29 dec 8.30 - 18.00
Zaterdag             30 dec 8.00 - 16.00
Zondag               31 dec gesloten              
Maandag             1 jan gesloten 
Dinsdag               2 jan weer open!

 

 

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

WEBSHOP

 

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This