Wijnadvies voor uw kerstgerechten van Slager Ben 

Passende wijnen laten de smaken van uw kerstdiner beter tot hun recht komen. Slager Ben ging in gesprek met Armando DiChristini van wijnspeciaalzaak de Buurman over de beste wijnen bij zijn kerstmenu.

Armando: “Wij zijn gespecialiseerd in Europese kwaliteitswijnen van grote bekende wijnhuizen en kleine onbekende producenten. Veelal familiebedrijven gespecialiseerd in biologische en biodynamische wijnen. Onze wijnen passen uitstekend bij het scharrelvlees en de huisgemaakte kerstgerechten met natuurlijke ingrediënten van Slager Ben.”

Feestelijke start met bubbels

Armando: “Een licht mousserende, droge wijn is altijd een feestelijk begin van het kerstdiner. Prosecco Superiore Brut is een wijn die altijd goed in de smaak valt. Deze Italiaanse wijn met bubbels komt van een klein wijnhuis in de Noord-Italiaanse regio Veneto, de streek waar prosecco van origine vandaan komt.”

Wijnen bij voorgerechten

“Het hangt van uw persoonlijke smaak af of u bij een voorgerecht een lichte, witte wijn kiest of een wat stevigere wijn. Frisse, lichte witte wijnen zijn bijvoorbeeld een Italiaanse Pinot Grigio Veneto, een Chardonnay Jeanette uit Frankrijk en een Rueda Verdegio uit Spanje. Voor rosé liefhebbers is de Grand Boise Bio uit Frankrijk een goede keuze. Houdt u van iets zwaardere witte wijnen, dan beveel ik de Spaanse Enate Chardonnay  en de eveneens Spaanse 3 Passo Bianco van harte aan.”

Wijnen bij hoofdgerechten

Deze Spaanse Enate Chardonnay en de 3 Passo Bianco complementeren ook verschillende hoofdgerechten mooi. Voor de liefhebbers van een glas rood zijn Vacqueyras Perin en Allois Syrah Bio uit Frankrijk, de biologische Nerello Mascalese Bio en de Allois Mascalese BIO uit Italië echte aanraders!

Stevige wijnen bij wild en stoof

Slager Ben: “Bij wildgerechten en stoofschotels houd ik van een glas lekkere, stevige wijn zoals de Spaanse Dehesa La Granja, de Italiaanse Barola Sernie en de Franse Fleurie Qamay.”

Persoonlijke advies

Armando: “Over smaak niet valt te twisten, daarom nodig ik u graag uit in de winkel om u te adviseren over de juiste wijn bij uw kerstgerechten op basis van uw persoonlijke smaak.”

 

De Buurman, Kampweg 28 in Doorn

Pin It on Pinterest

Share This