Wild

Proef de herfst

Wild: het hele jaar vers te koop bij Ben

Slager Ben heeft bijna het hele jaar wild, alleen niet elk diersoort ligt op elk moment in de slagerij. Elk dier heeft eigenlijk zijn eigen jachtseizoen en het beste moment om het wild kopen is dus als het vers in de winkel ligt. Het traditionele jachtseizoen is van 15 oktober tot en met 31 december, dan liggen de meeste soorten wild in de slagerij. Bestel wild in de webshop.

 

Hert, ree, fazant en gems

Kom eens langs in de winkel, zodat Ben u kan vertellen over damhert en edelhert van Kroondomein Het Loo, over de uitgesproken smaak van houtduif en de milde wildsmaak van rode patrijzen uit Engeland. Lees meer over hertenvlees van Kroondomein Het Loo. 

Ben heeft ook Oostenrijkse gems en Texelse fazant in zijn assortiment. Lees meer over de  Oostenrijkse gems.  En: ree van de Utrechtse Heuvelrug is bijna het hele jaar te koop in de slagerij. Recept van goulash met Oostenrijkse gems.

 

 Wild zwijn van Nederlandse bodem

Van juli tot februari heeft Ben wild zwijn van Nederlandse bodem in de winkel. Wild zwijn van de Veluwe om precies te zijn. Lees meer over Wild zwijn van de Veluwe. Mals vlees met een fijne wildsmaak. Probeert u vooral eens wild zwijnmedaillons of vraag Ben naar het recept voor stoofpot van wild zwijn.

 

Slager Ben: “Wild is puur natuurlijk vlees.” 

 

Wild is geliefd om de specifieke smaak. Als je bedenkt dat dieren in het wild alleen puur natuurlijke voeding eten, realiseer je je ook dat wild heel gezond en puur vlees is. Wilde dieren leven van bessen, zaden, bladeren, grassen, mossen, insecten, klavertjes, dat is allemaal 100% natuurlijk en dat proef je aan het vlees! 

 

Slager Ben op jacht

Wild is natuurlijk geliefd om de specifieke smaak. Als je bedenkt dat dieren in het wild alleen puur natuurlijke voeding eten, realiseer je je ook dat wild heel gezond en puur vlees is. Wilde dieren leven van bessen, zaden, bladeren, grassen, mossen, insecten, klavertjes, dat is allemaal 100% natuurlijk en dat proef je aan het vlees! 

Wild voor beginners: hert, wild zwijn en ree 

Voor velen is het een feestje: het wildseizoen! Hertenstoof, reebiefstuk, hazenpeper en wild zwijnhaasjes zijn fijne delicatessen van het naseizoen, al weet niet iederéén de krachtige wildsmaak van het vlees te waarderen. Bent u een beginnende wildeter en wilt u eens ‘iets wilds’ proberen zonder uw smaakpapillen al te veel te ‘choqueren’?

Slager Ben heeft een aantal mooie soorten wild vlees in de slagerij die lekker toegankelijk zijn. Zo heeft ree van de Utrechtse Heuvelrug een de fijne vleesstructuur en de nootachtige, zoete smaak waardoor ook de minder ervaren wildeter een stukje reevlees weet te waarderen.

Ook edelhert heeft een milde wildsmaak. Ben beveelt een stoof, een biefstuk, een rollade of een hertenrugfilet aan als u kennis wilt maken met wild. Vlees van vrouwelijke wilde zwijnen tot 60 kilo en éénjarige zwijnen (overlopers) heeft ook een fijne, zachte wildsmaak en is ook een uitstekende keuze voor beginnende wild-eters.

Het eten van wild in combinatie met zoete smaken zoals zelfgemaakte cranberrycompote, appelmoes of Grand veneursaus maakt wild nog toegankelijker. Grand veneursaus is vol van smaak en heeft veel zoete tonen om de krachtige wildsmaak mooi te complementeren. Deze heerlijke saus maakt Ben op basis van wildfond uit eigen keuken, die ook in winkel te koop is. Daarnaast heeft Ben in het na- en winterseizoen altijd vers bereide wildgerechten in de winkel.

 

 

Wild uit de regio: ree van de Heuvelrug


Het reevlees in de slagerij van Slager Ben komt van de Utrechtse Heuvelrug. Het is nagenoeg het hele jaar vers te krijgen. De reeën rijpen minimaal zeven dagen in de huid. Door de fijne vleesstructuur en de nootachtige, zoete smaak waardeert ook de minder geoefende wildeter een stukje vlees van de ree.

 

Lees verder

 


Wild uit de regio: Ree van de Heuvelrug


Het reevlees in de slagerij van Slager Ben komt van de Utrechtse Heuvelrug. Het is nagenoeg het hele jaar vers te krijgen. De reeën rijpen minimaal zeven dagen in de huid. Door de fijne vleesstructuur en de nootachtige, zoete smaak waardeert ook de minder geoefende wildeter een stukje vlees van de ree.

 

 

Lees verder

Wild recepten

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

 

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag  08:30 - 18:00 uur

Zaterdag  07.00 - 16.00 uur

 

 

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

WEBSHOP

 

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This