Wild

Proef de herfst

Wild: het hele jaar vers te koop bij Ben

Het wildseizoen bestaat eigenlijk niet meer. Slager Ben heeft tegenwoordig bijna het hele jaar wild, alleen niet elk diersoort ligt op elk moment in de slagerij. Elk dier heeft eigenlijk zijn eigen jachtseizoen en het beste moment om het wild kopen is dus als het vers in de winkel ligt. Het traditionele jachtseizoen is van 15 oktober tot en met 31 december, dan liggen de meeste soorten wild bij Ben in de slagerij. 

Hert, ree, fazant en gems 

Kom eens langs in de winkel, zodat Ben u kan vertellen over hertenvlees van Kroondomein Het Loo, over de uitgesproken smaak van houtduif en het milde wildsmaak van rode patrijzen uit Engeland. 

Ook heeft Ben goede recepten voor u van goulash met Oostenrijkse gems en Texelse fazant. En: ree van de Utrechtse Heuvelrug is bijna het hele jaar te koop bij Ben. 

 Wild zwijn van Nederlandse bodem

Van juli tot februari is wild zwijn van Nederlandse bodem te koop in de slagerij van Ben. Wild zwijn van de Veluwe om precies te zijn. Mals vlees met een fijne wildsmaak. Probeert u vooral eens wild zwijn medaillons of vraag Ben naar het recept voor stoofpot van wild zwijn.

Ben jaagt zelf ook:

Wild is puur natuur volgens Slager Ben

 

Wild is natuurlijk geliefd om de specifieke smaak. Als je bedenkt dat dieren in het wild alleen puur natuurlijke voeding eten, realiseer je je ook dat wild heel gezond en puur vlees is. Wilde dieren leven van bessen, zaden, bladeren, grassen, mossen, insecten, klavertjes, dat is allemaal 100% natuurlijk en dat proef je aan het vlees! 

Ben jaagt zelf ook:

Wild is puur natuur volgens Slager Ben

 

Wild is natuurlijk geliefd om de specifieke smaak. Als je bedenkt dat dieren in het wild alleen puur natuurlijke voeding eten, realiseer je je ook dat wild heel gezond en puur vlees is. Wilde dieren leven van bessen, zaden, bladeren, grassen, mossen, insecten, klavertjes, dat is allemaal 100% natuurlijk en dat proef je aan het vlees! 

Wild voor beginners: hert, wild zwijn en ree met zoete Grand veneursaus

Voor velen is het een feestje: het wildseizoen! Hertenstoof, reebiefstuk, hazenpeper en wild zwijnhaasjes worden over het algemeen gezien als de fijne delicatessen van het naseizoen, maar niet iederéén weet de krachtige wildsmaak van het vlees te waarderen. Bent u een beginnende wildeter en zou u best eens een ‘iets wilds’ willen proberen zonder uw smaakpapillen te al te veel te ‘choqueren’? Slager Ben heeft een aantal mooie soorten wild vlees in de slagerij die lekker toegankelijk zijn. Zo heeft ree van de Utrechtse Heuvelrug een de fijne vleesstructuur en de nootachtige, zoete smaak waardoor ook de minder ervaren wildeter een stukje reevlees weet te waarderen.

Ook edelhert heeft een milde wildsmaak, waardoor Ben een hertenstoof, een hertenbiefstuk, een hertenrugfilet of een hertenrollade aanbeveelt als u kennis wilt maken met wild. Vlees van vrouwelijke wilde zwijnen tot 60 kilo en éénjarige zwijnen (overlopers) heeft ook een fijne, zachte wildsmaak en is ook een uitstekende keuze voor beginnende wild-eters. Om het eten van wild nog iets toegankelijker te maken kunt u het combineren met zoete smaken, zoals zelf gemaakte cranberry compote, appelmoes of Grand veneursaus. Deze saus is vol van smaak en heeft veel zoete tonen om de krachtige wildsmaak mooi te complementeren. De Grand veneursaus maakt Ben op basis van wildfond uit eigen keuken, die ook in winkel te koop is. Daarnaast heeft Ben in het na- en winterseizoen altijd een aantal vers bereide wildgerechten die u kant-en-klaar kunt kopen.

Wild uit de regio: ree van de Heuvelrug


Het reevlees in de slagerij van Slager Ben komt van de Utrechtse Heuvelrug. Het is nagenoeg het hele jaar vers te krijgen. De reeën rijpen minimaal zeven dagen in de huid. Door de fijne vleesstructuur en de nootachtige, zoete smaak waardeert ook de minder geoefende wildeter een stukje vlees van de ree.

Lees verder


Uit de regio: Ree van de Heuvelrug


Het reevlees in de slagerij van Slager Ben komt van de Utrechtse Heuvelrug. Het is nagenoeg het hele jaar vers te krijgen. De reeën rijpen minimaal zeven dagen in de huid. Door de fijne vleesstructuur en de nootachtige, zoete smaak waardeert ook de minder geoefende wildeter een stukje vlees van de ree.

 

Lees verder

Wild recepten

Hertenbiefstuk met paddestoelen, seranoham en roomsaus

Een mooi recept voor hertenbiefstukjes van de hand van Slager Ben himself. Wat heb je nodig? 4 hertenbiefstukjes van 150 g snuf peper 1 tl zout 1 tl roomboter 4 el grof gehakte paddenstoelen (bij ons verkrijgbaar) 1 flinke teen geperste knoflook 2 dl kalfsbouillon 2...

Lees meer

Wild zwijnhaasjes met pappardelle

Speciaal in het wildseisoen: Wildzwijnhaasjes op z’n Italiaans. Een authentiek Toscaans recept van wild zwijn met een saus op basis van sherry en een mooie wildfond - uiteraard ook te halen bij Slager Ben - voor 4 personen. Ons wildzwijn is afkomstig van de Veluwe, de...

Lees meer

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met biologisch vlees en scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

Slager Ben is voor de verkoop van biologisch vlees officieel gecertificeerd door Skal biocontrole onder nummer 107397.

Slager-Ben-biologisch-gecerficeerd-skal 

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag  08:30 - 18:00 uur

Zaterdag                    07.00 - 16.00 uur

  

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

BBQ pakketten

 

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This