Gems
verrassing uit het oostenrijkse hooggebergteGems: een ware traktatie voor liefhebbers
Gemzen haalt Ben uit Oostenrijk waar deze dieren in het wild leven in het hooggebergte, de bergbossen en de bergweiden. Gemzen lijken qua uiterlijk een beetje op geiten. Ze eten plantaardig voedsel: in de zomer allerlei grassen, kruiden, knoppen, naalden en schors. In de winter eten ze (korst)mossen. Dat geeft het vlees een hele eigen, geitachtige, zoete, wildsmaak. Gemzen lijken dus niet alleen op geiten, ze smaken er ook naar! De Oostenrijkse leverancier laat de gemzen twaalf dagen in de huid rijpen. Vooral in de goulash is het vlees voor de liefhebbers een ware traktatie.
Wilt ook eens iets anders?
Slager Ben beveelt u deze bijzondere stukken vlees van de gems van harte aan:
- Gems-rug
- Gemsfilet
- Gemsbout
- Gemsbiefstukjes
- Stoofvlees van de gems
Benieuwd hoe u gems klaarmaakt? Klik hier voor Bens recept voor goulash stoofvlees van de gems.


OVER SLAGER BEN
Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag 08:30 - 18:00 uur
Zaterdag 07.00 - 16.00 uur
BESTELLINGEN
WEBSHOP