Gevogelte

Patrijs, duif, eend en fazant

Vreemde vogels, maar wel lekker: patrijs, houtduif, wilde eend en fazant

Wild gevogelte is een delicatesse die liefhebbers doet watertanden. Patrijs, houtduif, wilde eend en de fazant liggen bij Slager Ben in de winkel in het jachtseizoen. De grijze patrijs komt uit Oostenrijk waar deze vogels nog in het wild voorkomen. De houtduif, de fazant en de

wilde eend zijn van Hollandse bodem. Omdat al deze vogels in het wild leven, eten ze alleen puur natuurlijke, organische voeding. Klavertjes, zaden, bladeren en grassen staan dagelijks op hun menu.

 

Recept voor fazant met paddenstoelensaus

Zin in fazant? Fazant met paddenstoelensaus is een makkelijk recept voor een heerlijk stukje wild dat ook bij uw gasten ongetwijfeld in de smaak valt.

Klik hier voor het recept

De rode en de grijze patrijs

De jonge, grijze patrijs, ook bekend als veldhoen, is een ware delicatesse die uw meest verwende gast doet watertanden. De grijze hoen die Slager Ben in de slagerij verkoopt, komt uit Oostenrijk waar deze vogels in het wild voorkomen. Patrijzen eten heel gezond en gevarieerd: pure organische voeding uit de natuur zoals granen, grassen, zaden, bladeren, onkruid, klavertjes en insecten. Vlees van deze vogels is dus niet alleen een delicatesse, maar ook heel puur en gezond.

Welke smaakt het lekkerst?

Omdat de grijze hoen beperkt beschikbaar is, is de rode patrijs een goed alternatief. Het vlees van de rode hoen, afkomstig uit Engeland, heeft een iets grovere structuur en een wat mildere wildsmaak dan het vlees van de grijze patrijs. Welke patrijs lekkerder smaakt? Kenners zijn daar niet eensgezind over. Sommigen vinden de grijze patrijs ‘het beste wild’ en anderen roemen de specifieke wildsmaak van de rode patrijs. Over het algemeen geldt: hoe wilder de hoen hoe beter hij smaakt.

De uitgesproken smaak van houtduif

Voor de welbekende houtduif, ook bekend als de wilde of de bosduif hoeft Slager Ben niet ver weg: ze komen veel voor in Nederland. Wilde duiven mogen het hele jaar geschoten worden, dus is het vlees ook het hele jaar beschikbaar.

De gevarieerde voeding van de duif zorgt voor heerlijke smaak aan het vlees. Hun voeding bestaat uit oogstresten, zaden van wilde planten en bessen.

Het donkere vlees van de houtduif is compacter, malser en heeft een meer uitgesproken smaak dan de tamme duif. Het heerlijke malse vlees van de wilde duif komt het best tot z’n recht in een voor- of een bijgerecht, zoals een salade.

Fazant van Texel en de Zeeuwse eilanden

Wilde fazant heeft een fijne, kruidachtige, aromatische smaak doordat de fazant zich te goed doet aan bessen en kruiden in de natuur. Hoewel fazanten in heel Europa voorkomen haalt Slager Ben ‘zijn’ fazanten van Texel en van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. De fazanten worden 12 dagen gerijpt in de veren, waardoor het vlees van de fazanten van Slager Ben een zeer fijne wildsmaak heeft en minder droog is. Fazant smaakt goed met cider, appelen, sinaasappelen, witlof en groene kool.  

 

 

 

Wilde eend: krachtige en aromatische smaak

Wilde eenden komen veel voor in Nederland, dus de eend uit de slagerij van Ben komt gewoon van eigen bodem. De eendenjacht begint op 15 augustus en stopt eind januari. In die periode is eend dus volop verkrijgbaar in de slagerij. Wilde eend is puur scharrelvlees.

Het vlees heeft een krachtige, aromatische smaak door de beweging en het gevarieerde eten van de wilde eend: voornamelijk waterdiertjes en ‘groen’ voedsel uit het water. Het  malse en smakelijke, 100% natuurlijke vlees heeft daarom niet veel nodig: peper en zout ‘will do the job!’ Het aromatische vlees smaakt heerlijk met een zoete tegenhanger als rabarber, gekookte worteltjes, gekaramelliseerde witlof of een cranberry compote. Of wat denkt u van eendenborst met sinaasappelsaus?

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

 

 

OPENINGSTIJDEN

Uiterste besteldatum

Zaterdag 16 december : winkel
Maandag 18 december: online en telefonisch

Openingstijden tijdens kerst- en nieuwjaar

Maandag            18 dec gesloten
Dinsdag              19 dec gesloten
Woensdag          20 dec gesloten
Donderdag         21 dec 8.00 - 18.00
Vrijdag                22 dec 8.00 - 18.00
Zaterdag             23 dec 7.00 - 16.00
Zondag               24 dec gesloten 
maandag            25 dec gesloten
Dinsdag              26 dec gesloten
Woensdag          27 dec gesloten
Donderdag         28 dec 8.30 - 18.00
Vrijdag                29 dec 8.30 - 18.00
Zaterdag             30 dec 8.00 - 16.00
Zondag               31 dec gesloten              
Maandag             1 jan gesloten 
Dinsdag               2 jan weer open!

 

 

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

WEBSHOP

 

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This