Ook in de herfst en wintermaanden heeft Slager Ben andere vleessoorten in zijn slagerij. Zo is er Gems, uit Oostenrijk: hoe bijzonder is dat! Je maakt er bijvoorbeeld een smaakvolle goulash van.

Ingrediënten voor de goulash

  • 600 gram stoofvlees van de gems, in blokjes van 3×3 cm
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 grote rode paprika
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 2 cm verse geraspte gemberwortel
  • 1 Spaanse rode peper
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 2 dl wildbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 2 dl rode wijn
  • 3 grote, vast kokende aardappels in schijfjes
  • peper en zout

Bereiden

  • verwarm een braadpan
  • bak de spekjes krokant
  • voeg de olijfolie toe
  • bak het gemzenvlees binnen een paar minuten rondom bruin
  • schep het vlees uit de pan
  • fruit in het overgebleven bakvet de ui, paprika knoflook, gember, paprikapoeder en de peper een paar minuten op een zacht vuur
  • doe het vlees terug in de pan
  • voeg de tomaten, de tomatenpuree, de bouillon en de wijn toe en laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes gaar stoven
  • voeg na 1,5 uur de aardappelschijfjes toe en stoof nog een half uur
  • breng op smaak met peper en zout

Lekker met

Door de krachtige smaak van de gems, past bij dit gerecht  groente met een neutrale smaak zoals bijvoorbeeld sperzieboontjes.

Pin It on Pinterest

Share This