Ook in de herfst en wintermaanden heeft Slager Ben andere vleessoorten in zijn slagerij. Zo is er Gems, uit Oostenrijk: hoe bijzonder is dat! Je maakt er bijvoorbeeld een smaakvolle goulash van.
Ingrediënten voor de goulash
- 600 gram stoofvlees van de gems, in blokjes van 3×3 cm
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui
- 2 grote rode paprika
- 2 teentjes geperste knoflook
- 2 cm verse geraspte gemberwortel
- 1 Spaanse rode peper
- 1,5 eetlepel paprikapoeder
- 2 dl wildbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 blik tomaten in blokjes
- 2 dl rode wijn
- 3 grote, vast kokende aardappels in schijfjes
- peper en zout
Bereiden
- verwarm een braadpan
- bak de spekjes krokant
- voeg de olijfolie toe
- bak het gemzenvlees binnen een paar minuten rondom bruin
- schep het vlees uit de pan
- fruit in het overgebleven bakvet de ui, paprika knoflook, gember, paprikapoeder en de peper een paar minuten op een zacht vuur
- doe het vlees terug in de pan
- voeg de tomaten, de tomatenpuree, de bouillon en de wijn toe en laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes gaar stoven
- voeg na 1,5 uur de aardappelschijfjes toe en stoof nog een half uur
- breng op smaak met peper en zout
Lekker met
Door de krachtige smaak van de gems, past bij dit gerecht groente met een neutrale smaak zoals bijvoorbeeld sperzieboontjes.