Hert

edelherten en damherten van kroondomein het loo

Hert van Kroondomein Het Loo

Hert van eigen bodem heeft Ben voor u gevonden op het Kroondomein Het Loo in Apeldoorn. Een edelhert heeft een milde wildsmaak en het vlees lijkt qua structuur op rundvlees. Deze milde smaak valt goed in de smaak bij een breed publiek en is daarom vooral aan te bevelen voor mensen die kennis maken met wild. 

Damhert heeft een uitgesproken smaak

Het vlees van het damhert heeft een ‘geitachtige‘ smaak. Uitgesprokener en specifieker dan edelhert. Echte wildliefhebbers appreciëren deze bijzondere smaak zeer.

Herten zijn herbivoren

 

Op het Kroondomein leven edelherten en damherten in het wild. Herten zijn herbivoren: ze eten dus alleen plantaardig voedsel. Het dagelijkse menu van het hert: gras, heide, boomschors, wortels, knollen, vruchten, zaden, knoppen, scheuten en loof van bomen. Deze puur natuurlijke voeding zorgt voor smakelijk en gezond hertenvlees, zonder onnatuurlijke stoffen, antibiotica en andere toevoegingen. 

Hoe bak je de beste rosé hertenbiefstukken?

Als je een mooie hertenbiefstukken hebt gekocht voor een diner met gasten dan wil je deze natuurlijk wel goed bereiden. Daarom heeft Ben hieronder een handige braadinstructies om hertenbiefstukken mooi rosé te bakken.

Klik hier voor het volledige recept.

Hert in de winkel in het jachtseizoen

 

  • Hertenbiefstuk
  • Herten rug filet
  • Hertenbouten
  • Verse hertenworstjes
  • Hertenstoofrollade
  • Hertenstoofvlees

 

Kroondomein Het Loo:

het grootste natuurgebied van Nederland

Kroondomein Het Loo is een koninklijk landgoed van 10.500 hectare, grenzend aan het landgoed van Paleis Het Loo. Het Loo is het grootste aaneengesloten landgoed in Nederland en kenmerkt zich door een rijke cultuurhistorie, grote biologische diversiteit en veel landschapsschoon. Het gebied ademt rust, schoonheid en harmonie in een uitgestrekt en grootschalig landschap. Geen wonder dat de dieren die hier opgroeien, gelukkige herten zijn. En dát proef je in het vlees. 

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met biologisch vlees en scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

Slager Ben is voor de verkoop van biologisch vlees officieel gecertificeerd door Skal biocontrole onder nummer 107397.

Slager-Ben-biologisch-gecerficeerd-skal 

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag  08:30 - 18:00 uur

Zaterdag  07.00 - 16.00 uur

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

WEBSHOP

klik hier voor online bestellen

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This