Een mooi recept voor hertenbiefstukjes van de hand van Slager Ben himself.

Wat heb je nodig?

  • 4 hertenbiefstukjes van 150 g
  • snuf peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl roomboter
  • 4 el grof gehakte paddenstoelen (bij ons verkrijgbaar)
  • 1 flinke teen geperste knoflook
  • 2 dl kalfsbouillon
  • 2 el dungesneden reepjes serranoham
  • 1 dl volle room
  • 1 el Pernod

Bereiding

Peper en zout de hertenbiefstuk en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal de hertenbiefstuk uit de pan, leg ze in een braadslede en plaats ze 10 minuten in de oven. Bak vervolgens in het braadvocht de paddenstoelen, knoflook en serranoham. Blus af met kalfsbouillon en dan de Pernod, kook snel 1/3 in en voeg dan de room toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!!

Pin It on Pinterest

Share This