Als je een mooie hertenbiefstuk hebt gekocht om te bereiden voor gasten of familie in het weekend, dan wil je deze natuurlijk wel goed bereiden. Daarom heeft Ben hieronder wat handige braadinstructies om de hertenbiefstuk mooi rosé te braden.
Wat heb je nodig?
- hertenbiefstukjes
- roomboter en/of olie
- peper en zout
Bereiden
- laat de hertenbiefstukjes een uur van te voren op kamertemperatuur komen
- bestrooi ze met peper en zout
- verhit een flinke klont roomboter eventueel met een scheutje olijfolie in een braadpan
- zorg dat de boter/olie goed heet is
- braad de biefstukjes 1 tot 1,5 minuut aan elke kant
- haal het vlees uit de pan en laat 8 minuten in aluminium folie garen
Meer wildrecepten?
Wil je meer wild recepten bekijken? Klik dan hier of kies uit een van de tags rechts onderaan deze pagina.
Beste Claudia, Ben,
Het biefstukje op het plaatje doet me het water in de mond lopen. Precies de gaarte waarmee ik ze graag eet.
Tip: Vermeld in het recept het gewicht, want daar zijn de bak- en de nagaartijd wel van afhankelijk.