Ree uit de regio

Ree uit de regio

Het reevlees in de slagerij van Slager Ben komt van de Utrechtse Heuvelrug. Het is nagenoeg het hele jaar vers te krijgen. De reeën rijpen minimaal zeven dagen in de huid. Door de fijne vleesstructuur en de nootachtige, zoete smaak waardeert ook de minder geoefende wildeter een stukje vlees van de ree.

Een ree eet verantwoorde, gevarieerde, organische voeding

De ree is geen grazer zoals een hert, maar een ‘knabbelaar’ en heeft een heel verantwoord dieet met puur natuurlijke, organische voeding. Bramen, bessen, kruiden, twijgen, scheuten, knoppen en loten van struiken en bomen horen tot zijn favorieten. Maar ook: grassen, bladeren, noten, paddenstoelen en – hiermee zijn boeren minder blij –

 

landbouwgewassen als mais, granen en kroppen. ’s Zomers voedt hij zich ook met jonge blaadjes, in de herfst met eikels en ’s winters eten reeën de producten van het seizoen: knoppen en twijgen. Allemaal puur natuur. Geen wonder dat reeënbiefstuk zo heerlijk smaakt!

Slager Ben snijdt graag voor u in de winkel verschillende delicate stukken vlees van de ree af:

  • Reerug
  • Reerugfilet
  • Reebout
  • Ree stoofvlees
  • Ree biefstuk

Stoofschotel van reeënvlees


Wild is vlees van het seizoen. Als de dagen weer korter worden en de mist ’s ochtends in de bossen hangt, begint de tijd van het wild. Een heerlijk recept voor een herfstachtige zaterdagavond.

Klik hier voor het hele recept. Geniet ervan!

 

OVER SLAGER BEN

Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.

 

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag  08:30 - 18:00 uur

Zaterdag  07.00 - 16.00 uur

 

 

BESTELLINGEN

bestellingen@slagerben.nl

WEBSHOP

 

TELEFOON

0343 412 253

Pin It on Pinterest

Share This