Wild is vlees van het seizoen. Nu de dagen weer korter worden en de mist ’s ochtends in de bossen hangt, begint de tijd van het wild. Een heerlijk recept voor een herfstachtige zaterdagavond.
Ingrediënten
- 600 gram ree-stoofvlees in dobbelstenen
- 100 gram spekblokjes
- 10 sjalotten
- 2,5 dl rode wijn
- tijm
- 2 laurierblaadjes
- 100 gram bospaddenstoelen
- 1 dl wildbouillon
- Allesbinder
- Roomboter
- 125 dl slagroom
Bereiding
- Vlees bestrooien met peper en zout
- Sjalotten snipperen
- 250 boter smelten
- Spekjes en sjalotten uitbakken en uit de pan halen
- Vlees in het bakvet aanbraden
- Spekjes, sjalotten, laurierblad, tijm, wijn en bouillon erbij en aan de kook brengen
- Minstens 3 uur laten sudderen tot het vlees gaar is
- Champignons snijden en in een koekenpan bakken – laatste 10 minuten toevoegen aan de reestoof
- Room erdoor roeren
- Om de saus dikker te maken: allesbinder toevoegen
Serveren met
- Geroosterde wortel, pastinaak, zoete aardappel en pompoen
- Verse aardappelpurée
Recept voor 4 personen
Meer recepten of inspiratie over wild?
Voor meer recepten met wild klik je hier om deze te bekijken.
Wil je meer inspiratie, ga dan naar onze speciale pagina over wild.
Laatst de reeenstoof gemaakt! Echt een aanrader. Heerlijk, puur vlees. We waren met 9 personen. Gebruikte een kilo vlees, daarnaast hadden we ook nog voor en nagerecht. Er was voldoende!
Eerste kerstdag de reeënstoofpot gemaakt. Gegeten met hasselback aardappelen en in port gestoofde peer. Vooraf een portobello gevuld met een puree van pastinaak met truffelpesto. Kaasplankje toe. Het kerstdiner was een groot succes.
Bedankt slager Ben, voor het voortreffelijke reeënvlees.