Wild is vlees van het seizoen. Nu de dagen weer korter worden en de mist ’s ochtends in de bossen hangt, begint de tijd van het wild. Een heerlijk recept voor een herfstachtige zaterdagavond.

Ingrediënten

  • 600 gram ree stoofvlees in dobbelstenen
  • 100 gram spekblokjes
  • 10 sjalotten
  • 2,5 dl rode wijn
  • tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 gram bospaddenstoelen
  • 1 deciliter wildbouillon
  • Allesbinder
  • Roomboter
  • 125 deciliter slagroom

Bereiding

  • Vlees bestrooien met peper en zout
  • Sjalotten snipperen
  • 250 boter smelten
  • Spekjes en sjalotten uitbakken en uit de pan halen
  • Vlees is bakvet aanbraden
  • Spekjes, sjalotten, laurierblad, tijm, wijn en bouillon erbij en aan de kook brengen
  • Minstens 3 uur laten sudderen tot het vlees gaar is
  • Champignons snijden en in een koekenpan bakken – laatste 10 minuten toevoegen aan de reestoof
  • Room er door roeren
  • Om de saus dikker te maken: allesbinder toevoegen

Serveren met

  • Geroosterde wortel, pastinaak, zoete aardappel en pompoen
  • Verse aardappelpuree

Recept voor 4 personen

Meer recepten of inspiratie over wild?

Voor meer recepten met wild klik je hier om deze te bekijken.
Wil je meer inspiratie, ga dan naar onze speciale pagina over wild.

Pin It on Pinterest

Share This