Zin in fazant? Het is nu de tijd van herfstige dagen en fel gekleurde bladeren: de fazant zou zich er zo in kunnen verstoppen. Hieronder een makkelijk recept voor een heerlijk stukje wild dat ook bij uw gasten ongetwijfeld in de smaak zal vallen.

Ingrediënten

  • 4 fazantfilets
  • 1 dl room
  • 5 dl sherry
  • 1 pot gevogeltefond
  • ½ tl gehakte groene peper
  • 350 gram cantharellen, bospaddenstoelen, oesterzwammen
  • 5 plakjes gerookte spek
  • Peper en zout
  • Margarine

Bereiding

Bak de spek uit in een koekenpan en stoof hierin de paddenstoelen. Bestrooi de filets met wildkruiden. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de filets circa 4 minuten aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houdt deze warm. Voeg room, fond en sherry toe aan de bakboter, laat dit uit bruisen en voeg de paddenstoelenmix toe. Kruid met peper en zout.

Lekker met

  • Spruiten met walnoten
  • aardappelpurée

Meer recepten of inspiratie over wild?

Voor meer recepten met wild klik je hier om deze te bekijken.
Wil je meer inspiratie, ga dan naar onze speciale pagina over wild.

Pin It on Pinterest

Share This