Wild zwijn
lekker struinen op de veluweWild zwijn: vlees met een fijne wildsmaak
Wild zwijn haalt Slager Ben van de Veluwe, waar de zwijnen in de vrije natuur rondstruinen op zoek naar alles wat eetbaar is: eikels, kastanjes, wortels, knollen en ook wormen en larven. Soms staat er zelfs een knaagdier op het menu. Zwijn is in de slagerij verkrijgbaar tijdens het jachtseizoen: van juli tot eind februari. Slager Ben heeft vlees van vrouwelijke zwijnen tot 60 kilo en ‘overlopers’ (een éénjarigen). Mals vlees met een fijne wildsmaak!
Slager Ben heeft voor u het volgende in het assortiment
- Oesters van het wild zwijn
- Wild zwijnrugfilets
- Wild zwijnstoofvlees
- Wijnhaasjes van het zwijn
- Ribstuk van het zwijn
Wild zwijn-weetjes op een rij
Wist u dat?
- Wilde zwijnen de ‘nozems’ van het bos worden genoemd?
- Het wilde zwijn een voorouder is van onze ‘gewone’ varkens?
- Een zeug meestal vier tot zeven biggen krijgt en maximaal wel twaalf?
- De vacht van biggen ‘pyjama’ genoemd door de horizontale strepen?

Papardelle met wildzwijnhaasjes en salie
Speciaal in het wildseisoen: wild zwijnhaasjes op z’n Italiaans. Een authentiek Toscaans recept van wild zwijn met een saus op basis van sherry en een mooie wildfond – uiteraard ook te koop bij Slager Ben. Een recept voor 4 personen.
Klik hier voor het volledige recept. Eet smakelijk!


OVER SLAGER BEN
Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van eerlijk, verantwoord en lekker eten van de beste kwaliteit. Hij werkt daarom het liefst met scharrelvlees van boeren uit de regio. Duurzaam vlees met een duidelijke herkomst. Ben laat zijn klanten in zijn slagerij het slagersambacht zien, proeven en beleven. Zichtbaar voor iedereen maakt hij zijn vleesproducten met verse kruiden en puur natuurlijke ingrediënten in de slagerij aan de Kampweg in Doorn.
OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag 08:30 - 18:00 uur
Zaterdag 07.00 - 16.00 uur
BESTELLINGEN
WEBSHOP