Ons wildzwijn is afkomstig van de Veluwe, de jachttijd is van juli tot eind februari. Wij werken voor onze slagerij met vrouwelijke dieren tot ca. 60 kg en overlopers. Dit betekend dat u alleen vlees krijgt met een fijne wildsmaak die niet afvlakt of te sterk is.
Ingrediënten
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 2 el olijfolie
- 2 rode uien – in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook – klein gehakt
- 50 gram zongedroogde tomaten – in stukjes
- 500 gram wild zwijn haasjes in reepjes van 1 cm dik
- 2 el bloem
- 250 ml wildfond
- 100 ml sherry
- 100 ml slagroom
- 2 el verse salieblaadjes
- 100 gram zwarte olijven – in schijfjes
Bereiden
Bak het spek krokant in de olie. Voeg de ui, knoflook, en gedroogde tomaat toe en bak 5 minuten mee. Bestrooi de reepjes wildzwijn met zout en peper en de bloem en bak ze mee met het spek en de uien tot het vlees begint te kleuren. Schenk de wildfond, de sherry en de room in de pan.(koude vloeistoffen langs de warme rand van de pan schenken)
Voeg de salie en de olijven toe en roer tot de saus begint te binden. Laat alles nog 5 minuten op een laag vuur pruttelen. Bestrooi met verse salieblaadjes. Serveer het vlees met verse pappardelle.
Meer lezen?
“Een wild zwijn, das pas feest! Mals en mager vlees” noemt Herman den Blijker het vlees van het wild zwijn. Lees hier zijn column over het bosvarken.