Wild zwijn: vlees met een fijne wildsmaak

Wild zwijn haalt Slager Ben van de Veluwe, waar de zwijnen in de vrije natuur rondstruinen op zoek naar alles wat eetbaar is: eikels, kastanjes, wortels, knollen en ook wormen en larven. Soms staat er zelfs een knaagdier op het menu. Zwijn is in de slagerij verkrijgbaar tijdens het jachtseizoen: van juli tot eind februari. Slager Ben heeft vlees van vrouwelijke zwijnen tot 60 kilo en ‘overlopers’ (een éénjarigen). Mals vlees met een fijne wildsmaak!

Slager Ben heeft voor u het volgende in het assortiment

  • Oesters van het wild zwijn
  • Wild zwijnrugfilets
  • Wild zwijnstoofvlees
  • Wijnhaasjes van het zwijn
  • Ribstuk van het zwijn

Wild zwijn-weetjes op een rij

Veel in onze natuur aanwezig. Maar wist u dit?

  • Wilde zwijnen de ‘nozems’ van het bos worden genoemd?
  • Het wilde zwijn een voorouder is van onze ‘gewone’ varkens?
  • Een zeug meestal vier tot zeven biggen krijgt en maximaal wel twaalf?
  • De vacht van biggen ‘pyjama’ genoemd door de horizontale strepen?

Zin in een fijne maaltijd met wild zwijn?
Ben heeft een prachtig recept voor 4 personen. Papardelle met wildzwijnhaasjes en salie 