Slager Ben wil zijn klanten laten genieten van (h)eerlijk en verantwoord vlees en vers gemaakte vleeswaren van de beste kwaliteit. Hij koopt vlees daarom bij boeren uit de regio. Lekker, duurzaam, puur en eerlijk vlees met een duidelijke herkomst. In de slagerij maakt hij ambachtelijke vleeswaren, hammen, worsten en salami’s met verse kruiden en natuurlijke ingrediënten. Producten van de beste kwaliteit.
Ben selecteert de boeren bij wie hij inkoopt persoonlijk zodat hij zeker weet dat de dieren een diervriendelijk leven leiden. Kippen die hun maaltje in de natuur bij elkaar scharrelen, koeien die grazen in de wei en varkens die door de modder rollen. Een natuurlijk leven met pure voeding uit de natuur, veel leefruimte en buitenlucht zoals het leven voor dieren hoort te zijn.
Uiteraard komt dat de smaak van het vlees ten goede! Het vlees van slager Ben is malser, sappiger, steviger en smaakvoller. Daarnaast is het gezonder, want het vlees bevat geen groeihormonen, antibiotica, E-nummers, conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Ook fijn om te weten: vlees uit de regio is diervriendelijker en minder belastend voor het milieu. Slager Ben draagt daarmee zijn steentje bij aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen met respect voor mens, dier en milieu.
Slager Ben, gecertificeerd jager, is wild van wild. In de Eiffel jaagt hij op hert, ree en wild zwijn en het vlees is te koop in de winkel. “Herten, reeën en wilde zwijnen hebben een puur natuurlijk leven. Ze eten alleen voedsel dat ze vinden in de natuur, zoals grassen, bladeren, bessen, knollen en schors. Natuurlijker kan niet, daarom is wild heel gezond en smaakt het zo puur en lekker.”
Lees meer op onze wildpagina
Vanaf heden kunt u uw barbecuepakketten, vleeswaren, vlees, thuismaaltijden, wild en catering bestellen in onze webshop. Hoe makkelijk! U kunt de bestelling ophalen in de winkel of tegen betaling laten bezorgen! Bestellen in de webshop.
Dry aged beef is rundvlees dat tussen de 21 en 120 dagen heeft gerijpt in een speciale koelcel waardoor het vlees erg mals wordt en een intense smaak krijgt. Door de luchtcirculatie en een luchtvochtigheid van 85% ‘besterft’ het vlees langzaam.
Het vocht in het vlees verdampt langzaam en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af, waardoor het vlees mals wordt en een bijzondere intense smaak krijgt. Deze rijping vond vroeger plaats in de schuur bij de boer en nu in de dry age kast bij in de slagerij van Slager Ben.
Elke dinsdag t/m vrijdag geopend van 8:30 tot 18:00 uur. Op zaterdag gaan wij al vroeg open om 7:00 tot 16:00 uur.
Voor onze winkel is voldoende parkeergelegenheid!