Vlees van regionale boeren

Slager Ben heeft duurzaam vlees uit de regio zonder onnatuurlijke toevoegingen. E-nummers, conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen zijn niet nodig omdat Ben het vlees zo veel mogelijk bij regionale boeren koopt. U bent dus altijd verzekerd van heel vers, lekker, puur, én gezond vlees. Daarnaast is vlees uit de regio diervriendelijker en minder belastend voor het milieu. Slager Ben wil daarmee zijn steentje bijdragen aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen met respect voor mens, dier en milieu.

Vlees met een duidelijke herkomst

Lekker, verantwoord vlees van de beste kwaliteit begint met de herkomst volgens Slager Ben. Uitgangspunt daarbij is dierenwelzijn want Ben is ervan overtuigd dat dierenwelzijn zorgt voor een betere kwaliteit en smaak van het vlees. Dieren hebben ruimte, buitenlucht en gezonde, natuurlijke voeding nodig. Daarom koopt Ben zijn vlees bij regionale boeren die hij persoonlijk selecteert op de beste leefomstandigheden voor dieren.

Authentiek slager ‘nieuwe stijl’

In de slagerij ‘nieuwe stijl’ wil Ben zijn klanten het slagersambacht laten zien, proeven en beleven. Daarom maakt hij in de winkel ambachtelijke vleeswaren, hammen, worst en salami’s met verse kruiden en natuurlijke ingrediënten. De biefstukken, T-bone steaks en karbonades snijdt hij persoonlijk voor u af en gehakt draait hij ter plekke van puur vlees. Ben deelt graag zijn favoriete recepten en tips voor het braden van vlees met u en natuurlijk kunt u in de winkel van alles proeven. Een bezoekje aan zijn ‘authentiek slagerij 2.0’ aan de Kampweg in Doorn is een ware beleving waar Ben vol trots het slagersambacht met u deelt.

Regionale boeren

Lekker, verantwoord vlees van de beste kwaliteit begint met de herkomst van het vlees volgens Slager Ben. Uitgangspunt daarbij is dierenwelzijn want Ben is ervan overtuigd dat dierenwelzijn zorgt voor een betere kwaliteit en smaak van het vlees.

Dieren hebben ruimte, buitenlucht en gezonde, natuurlijke voeding nodig. Daarom koopt hij vlees bij regionale boeren die hij persoonlijk selecteert op de beste leefomstandigheden van de dieren.

Maak kennis met onze boeren 

Veelzijdig (scharrel)vlees

Puur rundvlees, varkensvlees van Birkshire varkens, lamsvlees van Heuvelrug, Polderhoen en glutenvrije hamburgers van 100% puur rundvlees, u kunt het allemaal vinden in de slagerij van Ben Kamphuis. En: kent u onze T-bone steak en Dry aged beef van ‘Dubbeldoelkoeien’? Slager Ben maakt in zijn slagerij huisgemaakte Heuvelrugham, worstjes en salami. Hij snijdt biefstuk en T- bone steaks ter plekke af, maakt rollades en paneert schnitzels in de winkel.

Heeft u trek in een gehaktbal? Ben draait dagelijks vers gehakt in de winkel. Tijdens het jachtseizoen heeft Ben ook een ruime sortering wild: reebout, fazant, hert, wild zwijnmedaillons, patrijs, kalkoen en meer. Kom in de winkel voor kooktips voor een gezonde maaltijd, braadinstructies, een wild zwijnrecept of vraag Ben hoe je het beste hertenbiefstuk kan bakken.

Dry aged beef – bijzonder mals vlees door lange rijping

Dry aged beef is rundvlees dat tussen de 21 en 120 dagen heeft gerijpt in een speciale koelcel waardoor het erg mals wordt en een intense smaak krijgt. Door luchtcirculatie en een luchtvochtigheid van 85% in de koelcel ‘besterft’ het vlees langzaam waardoor het mals en smakelijk wordt.

Slager Ben heeft een ruime selectie aan dry aged beef.

Bekijk hier alle informatie 

Vlees of scharrelvlees: wat is het verschil?

Scharrelvlees is duurzaam en diervriendelijk. Het verschil in dierenwelzijn tussen ‘gewoon’ vlees en scharrelvlees is heel groot en daardoor is scharrelvlees ook duurder. Scharreldieren krijgen meer ruimte, mogen vaker naar buiten en krijgen stro in plaats van een rooster om op te staan in de stallen. Scharreldieren hebben dus een beter leven dan ‘gewone’ dieren.

Bekijk hier alle informatie 